Contați pe dieta voastră pentru a vă hrăni cu acest esențial care salvează vieți și stimulează sănătatea. Consumul de alimente bogate în oxigen poate ajuta la creșterea și susținerea vieții. Este vital să se mențină o saturație de oxigen de 94-98% în sânge pentru a preveni hipoxia și deteriorarea țesuturilor. Hipoxia sau saturația scăzută în oxigen pot duce la astm, tulburări pulmonare, complicații COVID-19, fibromialgie și boli de inimă sau pot agrava o problemă de sănătate existentă. Verificarea nivelului de saturație în oxigen în mod regulat cu un pulsoximetru, obținerea asistenței medicale și adăugarea de alimente bogate în oxigen pot fi de mare ajutor.
Acest articol enumeră cele mai bune 31 de alimente – inclusiv fructe, proteine, legume și băuturi – pe care le puteți consuma pentru a vă crește nivelul de oxigen din sânge. Derulați în jos pentru a arunca o privire.
Cum alimentele ajută la creșterea nivelului de oxigen
Este important să înțelegem de ce anumite alimente ajută la îmbunătățirea nivelului de oxigen. Aceste alimente nu sunt „bogate în oxigen” în sine. Conțin vitamine, minerale și molecule și au un pH alcalin, esențial pentru menținerea fluxului sanguin optim și a nivelurilor de oxigen în organism.
Alimentele de căutat trebuie să fie bogate în vitaminele A, B2, B3, B5, B9 și B12, minerale precum fierul și cuprul și molecula de oxid nitric. Alegeți alimente alcaline care reduc riscul de accident vascular cerebral și hipertensiune arterială, îmbunătățesc funcția inimii și creierului și activează vitamina D.
Să începem cu lista de alimente de consumat pentru a crește nivelul de oxigen din sânge. Deruleaza in jos.
Cele mai bune 30 de alimente pentru a îmbunătăți nivelul de oxigen
10 fructe pentru a crește nivelul de oxigen
1. Avocado
Avocado este bogat în vitaminele A, B3, B6, B12, colină, acid folic, acizi grași polinesaturați (PUFA) și fibre alimentare. Acești nutrienți ajută la creșterea nivelului de oxigen, reduce colesterolul, promovează o inimă sănătoasă, controlează nivelul zahărului din sânge, îmbunătățește profilul lipidic, protejează ADN-ul, previne osteoartrita , îmbunătățește sănătatea ochilor și ajută la gestionarea greutății.
Consumați o jumătate de avocado în fiecare zi în smoothie-uri, salate sau tacos delicioase pentru a vă crește nivelul de oxigen și pentru a vă îmbunătăți sănătatea generală.
2. Rodie
Rodiile conțin fier, cupru, zinc, vitaminele B3 și B6 și colină. Ele îmbunătățesc fluxul sanguin prin creșterea biodisponibilității oxidului nitric si stimulează livrarea de oxigen. Consumul de sâmburi de rodie sau suc de rodie proaspăt presat ajută la dilatarea vaselor de sânge, permițând îmbunătățirea fluxului sanguin. Acest lucru reduce riscul de deteriorare a țesuturilor din cauza saturației scăzute de oxigen.
Consumă o ceașcă de sâmburi de rodie, bea 375 ml de suc de rodie pe zi sau adaugă-l în salate și include acest aliment alcalin care îmbunătățește saturația de oxigen în dieta ta.
3. Kiwi
Acest fruct tropical suculent dulce și acru este o sursă bună de fibre alimentare, cupru, fier, vitamine A, B3, B5, B6 și C, colină și câțiva antioxidanți. Kiwifructul ajută la prevenirea deteriorarii ADN-ului, întărește sistemul imunitar, reduce severitatea și durata infecțiilor respiratorii superioare la vârstnici și scade inflamația.
Consumați un kiwi mare pe zi. De asemenea, îl puteți adăuga la smoothie-uri, sucuri și salate pentru a crește consumul de vitamine și minerale care ajută la creșterea saturației de oxigen în sânge.
4. Cantalup
Melonul galben este o sursă excelentă de vitamine A, B3, B5, B6, C, colină, acid folic, fier și antioxidanți. Acest fruct are un conținut scăzut de zahăr și poate fi consumat de persoanele cu niveluri ridicate de zahăr din sânge. De asemenea, are proprietăți antiinflamatoare și de stimulare a imunității.
Consumați o ceașcă de pepene galben sau faceți un smoothie pentru a îmbunătăți nivelul de oxigen din organism.
5. Mango
Mango copt este bogat în vitaminele A, B3, B5, B6 și C, iar fier și cupru sunt esențiale pentru creșterea nivelului de saturație a oxigenului din sânge. Conțin antioxidanți precum vitamina C, carotenoizi și compuși fenolici care ajută la menținerea sănătății generale. Mango are proprietăți hipotensive, antiinflamatorii, hepatoprotectoare și de stimulare a imunității.
Consumați o jumătate de cană de mango copt, aruncați-le cu boluri cu fructe pentru micul dejun sau pregătiți un smoothie. Persoanele cu diabet trebuie să-și consulte medicul înainte de a consuma mango copt, deoarece au un conținut ridicat de zahăr.
6. Piersici
Piersicile sunt pline de vitamine A, B3, B5 și B6, fier, zinc și antioxidanți care previn deteriorarea radicalilor liberi și ajută la menținerea funcțiilor corespunzătoare ale corpului. Aceste fructe delicioase de vară sunt prezentate ca alimente funcționale datorită capacității lor de a promova sănătatea generală.
Consumați o piersică mare întreagă pe zi sau o dată la două zile. De asemenea, îl puteți adăuga la sucuri, smoothie-uri sau salate reci.
7. Ananas
Ananasul este o sursă excelentă de vitamine A, B3, B5, B6 și C, cupru, fier, potasiu, zinc, colină, folat și beta-caroten. Aceste fructe tropicale dulci și suculente ajută la creșterea permeabilității pereților vaselor de sânge la oxigen și alți nutrienți. Componenta activă a ananasului, bromelaina, ajută, de asemenea, la reducerea inflamației și previne formarea cheagurilor de sânge.
Consumați o ceașcă de ananas ca atare sau adăugați-o în smoothie-uri, sucuri și salate.
8. Boabele
Afinele, căpșunile și zmeura sunt surse excelente de vitamine A, B3, B5, B6 și C, fier, potasiu, cupru, zinc, colină, acid folic și antioxidanți. Fructele de pădure ajută, de asemenea, la reducerea inflamației și a nivelului de lipoproteine-colesterol și la îmbunătățirea sensibilității la insulină.
Consumați o cană de fructe de pădure organice sau mixte cultivate local în fiecare zi. Includeți-le în boluri cu fructe, smoothie-uri și sucuri.
9. Smochine și curmale
Smochinele uscate și curmalele sunt încărcate cu fier, cupru, potasiu, vitaminele A, B3, B5 și acid folic. Acești nutrienți ajută la creșterea imunității și la îmbunătățirea abilităților cognitive. Curmalele și smochinele sunt bogate în polifenoli cu proprietăți antioxidante și ajută la reducerea daunelor radicalilor liberi și a stresului oxidativ pentru a preveni neurodegenerarea și oferă efecte terapeutice.
Consumă 1-2 curmale medjool și câteva smochine uscate cu smoothie-uri. Persoanele cu diabet trebuie să-și consulte medicul înainte de a consuma smochine uscate și curmale, deoarece au un conținut ridicat de zahăr.
10. Citrice
Citricele sunt bogate în vitamina C , un antioxidant care ajută la dezvoltarea purtătorilor de oxigen pe bază de hemoglobină (HBOC). Câțiva metaboliți secundari, cum ar fi alcaloizii, cumarinele, acizii fenolici, flavonoizii, limonoizii și carotenoizii, prezenți în fructele citrice sunt, de asemenea, extrem de benefice pentru sănătatea umană. Au proprietati antiinflamatorii și antioxidante și ajută la menținerea sănătății cardiovasculare, la prevenirea deteriorarii celulelor nervoase și la extinderea vaselor de sânge pentru a îmbunătăți fluxul sanguin.
Includeți lime, lămâi, mandarine, portocale și grapefruit în dieta dumneavoastră. Puteți să le strângeți sau să le adăugați în salate.
Derulați în jos pentru a afla mai multe despre legumele cu beneficii similare.
9 legume pentru a crește nivelul de oxigen
1. Sfecla rosie
Sfecla roșie conține oxid nitric natural care ajută la dilatarea vaselor de sânge și permite fluxul de sânge oxigenat nestingherit către țesuturi. Acesta este motivul pentru care sucul de sfeclă roșie este un succes printre pasionații de fitness. Mai multe studii arată, de asemenea, că sucul de sfeclă roșie poate ajuta la reducerea hipoxiei.
Consumați o jumătate de sfeclă roșie în fiecare zi, fie crudă, fie fiartă. Puteți să aruncați câteva felii în supă, să o adăugați în salate sau să faceți un smoothie cu sfeclă roșie.
2. Morcov
Morcovii sunt bogați în vitaminele A, B3, B5, B6 și C, colină, potasiu, fier, zinc și cupru. Ele conțin, de asemenea, fitochimice care posedă proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, cruciale pentru detoxifierea organismului și creșterea aportului de oxigen către țesuturi.
Consumați morcovi mici ca gustare. Le poți adăuga și în salate. Faceți prăjituri cu morcovi sau aruncați o ceașcă de morcovi tăiați grosier în mixer pentru a pregăti suc de morcovi.
3. Spanacul
Regina verdețurilor cu frunze, spanacul, este încărcată cu fier, vitaminele A, B3, B5, B6 și C și mulți antioxidanți. Spanacul anulează speciile reactive de oxigen, reduce stresul oxidativ și inflamația și are proprietăți hipoglicemiante (scade nivelul zahărului din sânge) și hipolipidemic (scade nivelul lipidelor din sânge).
Consumați o cană de spanac baby în salată. De asemenea, îl puteți arunca în blender pentru a face un smoothie (consultați rețeta unui smoothie delicios cu spanac și kiwi în secțiunea „băuturi pentru a crește nivelul de oxigen”).
4. Usturoiul
Se știe că usturoiul promovează sănătatea inimii. Are proprietăți de scădere a lipidelor, antimicrobiene și antiplachetare. Un studiu a constatat că consumul de usturoi ar putea îmbunătăți nivelul inițial de oxigen arterial și poate reduce hipoxemia la persoanele cu sindrom hepatopulmonar (HPS), o afecțiune care afectează plămânii pacienților cu boală hepatică.
Consumați cel puțin un cățel de usturoi în fiecare zi cu alimente. Il poti adauga la marinate sau curry sau chiar il mesteci crud.
Notă: Evitați să consumați usturoi dacă sunteți pe anticoagulante.
5. Cartofi dulci
Cartofii dulci cu pulpă portocalie sau violetă conțin vitaminele A, B3, B5 și B6, fier, cupru, antociani și beta caroten. Consumul de cartofi dulci ajută la reducerea stresului oxidativ arterial (o tulburare cauzată de deteriorarea oxidativă a proteinelor, lipidelor și ADN-ului) și a rigidității arteriale (rigidizarea arterelor mari care crește riscul de boli cardiovasculare).
Consumați cartofi dulci piure, copți sau prăjiți la aer ca gustare, în salate sau garnitură.
6. Fasole
Fasolea este leguminoase care conțin o cantitate mare de fier, care este crucial pentru transportul oxigenului, sinteza ADN-ului și alte procese metabolice. Sunt încărcate cu potasiu, calciu și fibre alimentare.
Consumați fasole verde, neagră și uscată albită sau fiartă în salate și curry pentru a vă îmbogăți masa cu fier și alți nutrienți importanți pentru a crește nivelul de oxigen din organism.
7. Broccoli
Broccoli este încărcat cu antioxidanți și conține substanțe fitochimice care ajută la inhibarea inflamației. Un experiment a confirmat o dovadă de concept conform căreia broccoli ajută la prevenirea COVID-19 sever. Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a consolida această dovadă de concept.
Consumați o jumătate de cană de buchețele de broccoli albite în fiecare zi sau o dată la două zile în salate pentru a reduce stresul oxidativ și inflamația din organism.
8. Salată verde
Salata verde este o sursă excelentă de vitamine A, B3, B5, B6 și C, folat, fier, potasiu și zinc. Este bogat în antioxidanți, cum ar fi carotenoizi și vitaminele E și C. Un studiu pe animale a arătat că consumul de salată verde previne deteriorarea țesuturilor cauzate de stresul oxidativ (oxidarea țesuturilor), îmbunătățește sinteza lipidelor (metabolismul lipidelor) și reduce riscul de boli cardiovasculare.
Consuma salata romana proaspata sau salata iceberg cu salate pentru a adauga crocant mancarii si a-ti proteja sanatatea.
Știați ca? Nutrienții precum vitamina B12 și acidul folic sunt responsabili pentru absorbția completă a fierului în sânge. În plus, ambii acești nutrienți măresc producția de globule roșii și capacitatea organismului de a transporta oxigen.
9. Chard elvețian
Chard elvețian conține niveluri ridicate de nitrați. Acești nitrați se transformă în mod activ în oxid nitric în organism, ceea ce ajută vasele de sânge să se extindă pentru a permite mai mult sânge să curgă și scăderea tensiunii arteriale. Nitrații din surse alimentare pot trata, de asemenea, bolile cardiovasculare prin generarea de oxid nitric în zonele în care oxigenul este deficitar.
Puteți adăuga micoze crude în salate. Puteți, de asemenea, să-i soțiți frunzele în ulei de măsline și ierburi timp de 5 până la 7 minute și să-l savurați ca garnitură. Îl poți folosi chiar și în supe și tocane sau îl poți adăuga la smoothie-urile verzi pentru un plus de nutrienți.
Pe lângă consumul de fructe și legume, este important să adaugi proteine în dieta ta. Următoarea secțiune enumeră 7 surse de proteine care ajută, de asemenea, la îmbunătățirea nivelului de oxigen din organism. Deruleaza in jos.
7 alimente bogate în proteine pentru a crește nivelul de oxigen
1. Ouă
Ouăle fierte sunt surse excelente de fier, zinc, potasiu, proteine, seleniu, vitaminele A, D, B5, B6, B12, E și K, folat și beta-caroten. În timp ce gălbenușurile de ou sunt renumite pentru conținutul lor ridicat de colesterol, un studiu a arătat că au proprietăți antiinflamatorii și analgezice.
Consumați 3-5 ouă întregi pe săptămână. Dacă aveți un nivel ridicat de colesterol, evitați sau limitați consumul de gălbenușuri de ou.
2. Leguminoase
Leguminoasele, cum ar fi lintea, năutul, fasolea, fasolea pinto, fasolea marina, fasolea și mugurii de fasole sunt bogate în fier, potasiu, zinc și vitaminele B. Sunt surse excelente de proteine pe bază de plante și fără grăsimi. Consumul de leguminoase ajută la scăderea hipertensiunii arteriale, la controlul zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2, la îmbunătățirea profilului lipidic și la controlul greutății.
Consumați o jumătate de cană de leguminoase la alegere în fiecare zi pentru a îmbunătăți fluxul sanguin și furnizarea de oxigen la toate părțile corpului.
3. Ciuperci
Ciupercile sunt una dintre cele mai bune surse de proteine alimentare și conțin fier, zinc, calciu, potasiu, cupru, magneziu, seleniu și vitaminele B3, B5 și B6, C și D. Beta-glucanii prezenți în ciuperci au proprietăți antioxidante și anticoolesterolemice (scad nivelul colesterolului plasmatic) și previn afectarea nervilor. De asemenea, ciupercile dilată vasele de sânge, previn formarea cheagurilor de sânge și formarea de depozite de grăsime în artere și au efecte antiinflamatorii.
Consumați o jumătate de cană de ciuperci de 2-3 ori pe săptămână. Se caleste inainte de a-l adauga in salate sau supe. Dacă aveți artrită, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma ciuperci.
4. Carne și pește
Carnea și peștele sunt surse bune de vitamine B12 și B3, fier, zinc, seleniu, calciu, proteine și acizi grași omega-3. Consumul de carne slabă, cum ar fi piept de pui sau pui fără piele, limitarea consumului de carne roșie, cum ar fi carnea de vită, porc, miel și includerea în dietă a peștelui gras precum somonul, tonul, macroul, crapul și sardinele poate ajuta la îmbunătățirea sănătății vasculare, rezistența oaselor și transportul oxigenului.
Consumați piept de pui fără piele la grătar sau copt, carne fără grăsimi sau pește gras la alegere cu o ceașcă de legume verzi pentru a îmbunătăți nivelul de oxigen și sănătatea generală. Evitați carnea procesată, cum ar fi salamul și cârnații.
5. Carne de organe
Carnea de organe, cum ar fi ficatul, inima, limba și creierul au un conținut nutrițional ridicat. Conține vitaminele B3, B6, B12 și D, cupru, fier, zinc, proteine, acizi grași mononesaturați (MUFA) și acizi grași polinesaturați (PUFA).
Consumați carne de organe o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni pentru a obține nutrienții necesari pentru a vă îmbunătăți nivelul de oxigen. Evitați carnea de organ dacă aveți colesterol ridicat sau artrită.
6. Lactate
Laptele, iaurtul și untul clarificat (ghee) sunt încărcate cu calciu, zinc, vitamine B, vitamina D, probiotice, proteine și grăsimi sănătoase. Produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi pot ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare și diabet de tip 2.
Consumați o jumătate de cană de iaurt sau iaurt înghețat, un pahar de lapte (375 ml) și o linguriță de ghee pentru a obține nutrienții esențiali din aceste produse lactate necesare pentru îmbunătățirea nivelului de oxigen.
7. Nuci și semințe de floarea soarelui
Nucile și semințele de floarea soarelui sunt surse excelente de fier, cupru, zinc, calciu, vitamine B3, B5, B6 și E, proteine, fibre alimentare și acizi grași polinesaturați. Acești nutrienți ajută la îmbunătățirea fluxului de oxigen și transportă sângele oxigenat către celelalte părți ale corpului din inimă. De asemenea, ajută la controlul tensiunii arteriale, la scăderea nivelului de colesterol, la reducerea riscului de sindroame metabolice și la creșterea activității vasculare. Au proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antihipertensive.
Consumă 2-4 migdale înmuiate, două nuci, 3-4 nuci pecan și o mână de semințe de floarea soarelui măcinate la micul dejun sau în salate. Puteți mânca și nuci caju. Cu toate acestea, evitați-le dacă aveți colesterolul ridicat.
Sfat rapid! Pe lângă adăugarea acestor alimente în dieta ta, poți începe și să respiri aer proaspăt, să faci exerciții de respirație și să practici yoga pentru a ajuta la îmbunătățirea nivelului de oxigen din corpul tău.
În afară de ingredientele menționate mai sus, superalimentele precum quinoa pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea nivelului de oxigen din organism.
Acestea sunt fructele, legumele și sursele de proteine care ajută la îmbunătățirea nivelului de oxigen din sânge. De asemenea, puteți consuma băuturi făcute cu câteva alimente menționate mai sus. Derulați în jos pentru a afla rețetele celor mai bune cinci băuturi pentru a crește nivelul de oxigen.
5 băuturi pentru a crește nivelul de oxigen
1. Suc de sfeclă roșie și lămâie
Cum se pregăteste
- Amplasați o jumătate de sfeclă roșie mare, decojită, într-un blender și strecurați sucul.
- Adăugați sucul de la o jumătate de lime și un praf de sare neagră.
- Se amestecă bine și se bea dimineața.
Evitați această băutură noaptea, deoarece poate provoca disconfort în gât.
2. Smoothie cu rodii și piersici
Cum se pregăteste
- Aruncă o ceașcă de sâmburi de rodie într-un blender.
- Blitz-ul și strecoară sucul într-un pahar.
- Se amestecă o jumătate de cană de piersici tocate gros și se amestecă cu sucul.
- Adăugați un praf de piper negru și sare roz de Himalaya.
- Amesteca bine si sorbi!
3. Smoothie de ananas, curmale și semințe
Cum se pregăteste
- Amplasați o cană de cuburi de ananas, un curmal și o lingură de pudră de semințe de floarea soarelui în blender.
- Se toarnă într-un pahar. Bucurați-vă!
4. Smoothie de morcovi și portocale
Cum se pregăteste
- Curățați și tăiați grosier un morcov mare.
- Pune-l într-un blender.
- Adăugați o portocală mare, întreagă, curățată de coajă.
- Se amestecă bine și se toarnă într-un pahar.
- Adăugați o notă de suc de lămâie și un praf de sare neagră.
- Se amestecă bine și se bea.
5. Smoothie cu spanac și kiwi
Cum se pregăteste
- Aruncă o ceașcă de spanac pentru copii spălat în blender.
- Tăiați grosier două kiwi mari (cu sau fără coajă).
- Adăugați-l în blender și amestecați.
- Se toarnă sucul într-un pahar, se adaugă sucul de la jumătate de lime și un praf de sare neagră.
- Amesteca bine si bucura-te!
Beneficiile pentru sănătate ale consumului de alimente bogate în oxigen
Includerea alimentelor menționate mai sus în dieta dumneavoastră vă poate ajuta să vă îmbunătățiți funcționarea generală a corpului și să vă ofere diferite beneficii pentru sănătate.
Nu există alimente bogate în oxigen în sine, dar alimentele enumerate mai sus au un pH alcalin și conțin minerale, vitamine și molecule care joacă un rol cheie în asigurarea fluxului sanguin optim și a nivelurilor de oxigen în organism. Aceste alimente, cum ar fi avocado, rodie, mango, sfeclă roșie, morcov, spanac, ouă, leguminoase, cereale integrale, ciuperci, carne și pește, ajută la menținerea nivelului de saturație în oxigen și previne deteriorarea țesuturilor. Dacă nivelul de oxigen din sânge este mai mic decât nivelul recomandat, solicitați imediat ajutor medical pentru a preveni complicații precum astmul și bolile pulmonare și cardiace. Orice întârziere ar putea duce, de asemenea, la agravarea complicațiilor existente, dacă există.
întrebări frecvente
O dietă săracă în sare ajută la creșterea oxigenului?
Amy Fox , Master Nutritionist si Certified Functional Food Professional, spune: „O dieta bogata in sare poate creste retentia de apa in tesuturi, reducand nivelul de oxigen al organismului. O dietă cu conținut scăzut de sodiu nu este numai sănătoasă pentru inimă și bună pentru scăderea tensiunii arteriale, dar poate duce și la creșterea oxigenării prin rinichi și sânge. Oxigenul suplimentar face minuni pentru organism. Gândiți-vă la oxigen ca la un detoxifiant.”
Oxigenul îmbunătățește absorbția nutrienților de către organism?
Amy spune: „Când este complet oxigenat, sângele tău transportă și absoarbe nutrienții și vitaminele mai eficient. Oxigenul crescut ajută, de asemenea, la îmbunătățirea imunității și la multe alte funcții.”
Exercițiile de respirație cresc nivelul de oxigen?
Potrivit lui Amy Fox, „Exercițiile de respirație pot crește cantitatea de oxigen pe care o aduce corpul tău, crescând nivelul general de oxigen din sânge. Pentru a crește nivelul de oxigen, vă sugerez să vă concentrați, de asemenea, pe acțiuni sau obiceiuri de mare valoare, cum ar fi să nu fumatul și să consumați în mod constant o dietă bogată în fructe și legume.”
Turmericul crește nivelul de oxigen?
Da. Turmericul îmbunătățește circulația sângelui în organism, iar hemoglobina din globulele roșii transportă oxigenul de la plămâni către alte părți ale corpului.
Ce ierburi cresc oxigenul?
Ierburi precum ginkgo biloba, motherwort și ghimbirul sunt cunoscute pentru a îmbunătăți circulația sângelui în organism, crescând astfel nivelul de oxigen din sânge.
Apa potabilă crește oxigenul în organism?
Da. Dacă bei multă apă, plămânii tăi sunt hidratați și funcționează corespunzător pentru a oxigena sângele și a risipi dioxidul de carbon din organism.
Este 92 un nivel bun de oxigen?
Nu este bun, dar este considerat sigur. Nivelurile medii normale de saturație în oxigen sunt între 95-100%. În timp ce 92% nu indică încă o stare critică, medicii sfătuiesc că un nivel de oxigen de 92-94% este o perioadă tampon pentru ca pacienții să ajungă la timp într-o unitate medicală. Un nivel de oxigen de 90% sau mai mic ar trebui tratat ca o urgență.
Recomandări cheie
- Alimentele care sunt bogate în vitamine și minerale și au un pH alcalin ajută la menținerea fluxului sanguin optim și a nivelului de oxigen în organism.
- Fructele precum avocado, kiwi, mango și ananas și legume precum cartofii dulci și broccoli sunt cele mai bune pentru îmbunătățirea nivelului de oxigen.
- Consumul de alimente bogate în proteine, cum ar fi ouă, leguminoase, carne, pește, ciuperci, nuci și lactate ajută, de asemenea, la creșterea nivelului de oxigen din organism.