Economisirea începe prin a merge la cumpărături într-un mod organizat și cu idei clare. Astăzi vă voi oferi câteva sfaturi pentru a economisi bani cumpărând la supermarket . Urmând câțiva pași simpli, vom putea umple cămara fără a goli portofelul și fără a sacrifica calitatea. Pentru a nu cădea în capcană, trebuie doar să respectăm două reguli fundamentale: să scrieți o listă de cumpărături și să nu faceți niciodată cumpărături pe stomacul gol!
Există multe alte trucuri care demonstrează cum este posibil să faci economii de la supermarket!
Faceți lista de cumpărături
Chiar dacă pare cel mai banal sfat, cumpărăturile cu o listă pregătită acasă este cea mai eficientă modalitate de a economisi bani. Să ne obișnuim să scriem o listă care să evite risipa inutilă : având clare rețetele pe care dorim să le pregătim, vom putea face o cumpărături țintite. Să nu ne lăsăm prinși în instinct, ci să planificăm prânzurile și cinele săptămânale.
Această organizare simplă ne va economisi bani pe alimente și timp în bucătărie. De asemenea, când nu fac listă, mi se întâmplă să cumpăr lucruri pe care de fapt le am deja acasă! Sunt sigură că ți s-a întâmplat măcar o dată să cumperi lucruri pe care le aveai deja! Dacă însă, trecând căruciorul prin rafturi, vedem niște produse la vânzare, să profităm de ocazie să ne aprovizionăm și să umplem cămara. Pregătește o listă de cumpărături motivată și profită de promoții, economiile sunt garantate!
Cumpărături pe stomacul plin
Pare banal, dar nu este așa: atunci când mergem la cumpărături este mai bine să mergem pe stomacul plin! Când postim, cumpărăm mai mult decât ar trebui și cumpărăm gustări, chipsuri, gustări, pe scurt, tot ce ne ademenește la prima vedere! S-ar putea chiar să cumpărăm produse care până la urmă nici nu ne plac! Morala: mai bine mananca ceva inainte de a merge la supermarket!
Cumpărăm produse în vrac
Această practică, răspândită până acum câteva decenii, ne permite să cumpărăm exact cantitățile de care avem nevoie și să evităm ambalajele inutile din plastic și hârtie. Nu mă refer doar la achiziționarea de produse alimentare în vrac , ci și la detergenți și săpun pentru rufe : se pot cumpăra la robinet și, aducându-ne recipientul de acasă, vom economisi bani și plastic!
Respectăm sezonalitatea produselor

Să evităm să cumpărăm fructe și legume în afara sezonului . Sunt produse care trebuie transportate de departe înainte de a ajunge în supermarketurile noastre sau care trebuie cultivate în sere. Prin urmare, este mai bine să respectăm ciclul sezonier și vital al fiecărei plante și să ne adaptăm nevoile alimentare la ceea ce ne oferă natura în toate anotimpurile anului: există întotdeauna atâtea de bucurat!
Folosim cărucior de dimensiune potrivită

Ajunși adesea la supermarket luăm primul cărucior care ne iese în cale, fără să ne pese de dimensiunea lui. Un cărucior prea mare ne împinge să cumpărăm mai mult decât este necesar pentru că are mai mult spațiu disponibil. În cele din urmă ne trezim cumpărând lucruri de prisos. Sfatul meu este să vă ajustați în funcție de lista noastră de cumpărături. Dacă trebuie să cumpărăm câteva alimente, pentru clasicele cumpărături zilnice, luăm clasicul coș. Dacă, în schimb, trebuie să facem cumpărăturile săptămânale sau lunare, alegem cel mai mare coș.
Nu folosim pungi de unica folosinta

Cand merg la cumparaturi iau cu mine saci de cumparaturi din stofa. Acest bun obicei ne scutește de achiziționarea celui din plastic și ne ajută să evităm risipa inutilă. În plus, pungile din țesătură pentru băcănie sunt lavabile la mașină și le putem avea la dispoziție curată pentru atât de multe utilizări diferite.
Cumpărăm produse proaspete la preț redus
Acum există multe supermarketuri care vând produse proaspete la preț redus, care sunt aproape de expirare. In acest fel, magazinul evita sa arunce mancarea inca buna si poate vinde produse proaspete a doua zi; avem avantajul de a cumpara produse proaspete la un pret mai mic.
Da la promoții, dar într-un mod conștient
Până acum toate supermarketurile au promoții cu adevărat de neratat. Sfatul meu este să aruncați o privire pe fluturași și să vă aprovizionați cu toate acele produse pe care de obicei le consumăm în cantități mari. Acest argument se aplică doar produselor cu durată lungă de viață , deci paste, orez, leguminoase uscate sau conservate, ton în ulei, roșii decojite, ulei sau în orice caz tot ceea ce nu ar trebui să lipsească niciodată din cămară. Atenție la etichete pentru a verifica datele de expirare și, chiar și cu această ocazie, evităm să cumpărăm produse gata făcute și preambalate pentru că sunt mai scumpe. Profitarea de promoțiile potrivite ne permite să economisim considerabil, dar trebuie să o facem în mod conștient.
Acordați atenție prețului și greutății produselor

În fața a două produse de același tip, avem tendința de a-l cumpăra pe cel care costă mai puțin. Dar ai grijă: făcând asta nu economisești întotdeauna bani! Două produse care par a fi similare pot diferi foarte mult ca greutate. Așa că să fim atenți la raportul dintre prețul pe kilogram al produsului pe care vrem să-l cumpărăm. Toate supermarketurile indică prețul pe kilogram de produs direct pe etichetă: de obicei este scris mic sub prețul real al produsului. Ținând cont de acest parametru, puteți cumpăra mai mult cheltuind mai puțin.
Același lucru este valabil și pentru fructele și legumele care au fost deja tăiate și porționate în tăvi. Fructele și legumele în vrac costă mult mai puțin decât cele care au suferit orice tip de prelucrare. Bineînțeles că este tentant să cumperi legume deja curățate și tăiate în bucăți, dar adesea costă de trei ori prețul.