Procesul de mutare este plin de entuziasm, oboseală, anticipare și proceduri care necesită timp. Deci, orice puteți face pentru a economisi timp și pentru a vă asigura că totul merge conform planului este mai mult decât binevenit, nu? De aceea ti-am pregatit o lista completa a lucrurilor pe care trebuie sa le faci cand te muti intr-o casa noua. Să mergem să-i vedem!
1. Vezi care sunt deficiențele
Atunci când intri într-o casă nouă, este esențial să faci o evaluare a deficiențelor care există, astfel încât să știi ce ar trebui să obții. Poate lipsesc niște mobilier de bucătărie și electrocasnice, sau chiar lucruri mai mici pe care nu le-ai observat înainte.
După ce ai aflat ce lucruri lipsesc din casă, fă o listă cu ele și împarte-le în două categorii: Cele care sunt mai urgente și cele care pot aștepta. Astfel, vei ști ce achiziții ar trebui să faci imediat și vei pregăti în consecință!
2. Faceți o curățenie bună
Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți atunci când vă mutați într-o casă nouă este să o curățați temeinic, de la un capăt la altul! Mai întâi, aprovizionați-vă cu toate accesoriile și produsele de curățare necesare (dezinfectanți, produse de curățat podele etc.) pentru a vă asigura că aveți tot ce aveți nevoie.
Apoi, începeți curățarea din baie și bucătărie, zonele care adună, de asemenea, cei mai mulți germeni, apoi treceți la sufragerie, dormitor și alte încăperi. Este bine să dedici o zi întreagă curățeniei în casă, astfel încât să te simți confortabil în spațiul tău!
3. Schimbați încuietorile
Schimbarea încuietorilor este ceva ce trebuie neapărat să faci atunci când te muți într-o casă nouă. Nu numai pentru că proprietarul casei și fostul îngrijitor au chei de la broasca existentă, ci și pentru că cel mai probabil au prieteni și rude care poate nu știu că altcineva locuiește în casă. În orice caz, trebuie să informați proprietarul că intenționați să schimbați încuietoarea!
4. Faceți casa sigură pentru copii
Dacă ai copii, atunci știi că în casă există destul de multe lucruri periculoase pentru ei. Și în timp ce în vechea ta casă știai care sunt acestea și ai luat măsurile corespunzătoare pentru a evita eventualele pericole, în cea nouă cu siguranță vor fi pete potențial periculoase care ți-au scăpat atenției.
Pentru a evita surprizele neplăcute, faceți o inspecție atentă a tuturor zonelor și vedeți ce ar putea fi un pericol pentru un copil, cum ar fi prize neacoperite, colțuri ascuțite, trepte etc.
5. Asigurați-vă că totul funcționează așa cum ar trebui
Unul dintre cele mai neplăcute și enervante lucruri care se pot întâmpla atunci când te muți într-o casă nouă este să pornești boilerul sau să deschizi robinetul, doar ca să realizezi că nu funcționează! Cum eviți să fii într-o astfel de situație?
Înainte de a vă instala în noua dvs. casă, asigurați-vă că deschideți toate robinetele, întrerupătoarele, sertarele etc., pentru a vă asigura că totul funcționează așa cum ar trebui. În cazul în care există o problemă, apelați imediat un expert pentru a o repara!
6. Prioritați curățarea frigiderului
Frigiderul este primul aparat electric pe care ar trebui să-l cureți foarte bine, deoarece acolo îți vei depozita alimentele. Începeți prin a scoate rafturile și sertarele unul câte unul și curățați-le cu apă caldă și săpun.
Apoi uscați-le bine și puneți-le la loc. În ceea ce privește interiorul frigiderului, faceți un amestec de apă și oțet și curățați cu grijă toate suprafețele cu acesta. Oțetul nu numai că va neutraliza germenii, dar va elimina și mirosurile neplăcute din frigider!
7. Transferați toate serviciile în noua dumneavoastră casă
De la electricitate, la apă și internet, acestea sunt câteva servicii care nu pot lipsi din noua ta locuință – nici măcar pentru câteva zile! Prin urmare, unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți atunci când semnați contractul de locuință este să începeți procesul de transfer al energiei electrice, apei și internetului de la vechea casă la cea nouă. Astfel vei evita întârzierile inutile și enervante și te vei putea bucura de noua ta locuință chiar de la început!
Poate că mutarea îți provoacă stres, ceea ce este de înțeles, deoarece este o mare schimbare, dar cu lista pe care ți-am împărtășit-o, poți să-ți iei din minte unele lucruri în așteptare.