Tigaile antiaderente si in general ustensilele antiaderente pe care le folosesti aproape zilnic in bucataria ta au nevoie de o atentie si ingrijire deosebita. Verifică cele 4 lucruri pe care probabil le faci singur și le distrugi .
Încinge tigaia înainte de a adăuga ulei sau unt.
Poate ați auzit-o la un moment dat într-o emisiune de gătit, dar asta nu înseamnă că este ceea ce trebuie făcut. Sau cel puțin nu este potrivit pentru vasele tale antiaderențe. Când încălziți tigaia antiaderentă fără ulei sau unt, riscați toxinele periculoase pe care le eliberează.
Gătești folosind ustensile metalice
O spatulă din metal poate părea mai profesională decât o spatulă din silicon sau din lemn, dar este mai probabil să creeze o problemă și să zgârie suprafața tigaii. Învață să folosești spatule din silicon sau din lemn pentru ca vasele tale antiaderențe să reziste mult mai mult.
Ridicați temperatura la maxim
Există două motive pentru care nu ar trebui să expuneți tigaia antiaderentă la temperaturi foarte ridicate. În primul rând, temperatura ridicată poate deteriora suprafața tigaii.
Și în al doilea rând, îl poate determina să elibereze toxine periculoase. Dacă vrei să gătești o bucată de carne sau pește, preferă o altă tigaie antiaderentă.
Pune vasele în mașina de spălat vase
Poate fi sigur să le spălați în mașina de spălat vase și se poate spune așa pe ustensilă, dar problema este apa foarte fierbinte cu care ustensila dvs. intră în contact. Acesta și detergentul „dur” pot crea o problemă. Este o idee bună să vă spălați vasele antiaderențe cu mâna.