Când zilele devin reci și iernice, nu există nimic mai frumos decât să vă faceți casa și mai caldă și mai atmosferică și o modalitate este cu lumânări și difuzoare . Fac camerele mai plăcute și mai parfumate, dar le pot adăuga și o notă personală și originală. Important este să le alegi cu grijă și mai ales să știi unde să le așezi și cum să le folosești cel mai bine!
Mirosurile sunt asociate cu memoria și aromaterapia poate avea efecte benefice asupra stării de spirit. Așa că nu este de mirare că o lumânare sau un difuzor cu un anumit parfum poate crea sentimente relaxante și pozitive.
Lumânări parfumate: Unde să le așezi acasă
Pentru sufragerie: Daca preferi lumanari cu parfum cald, iti sugeram sa le pui in sufragerie pentru ca in living ne petrecem cea mai mare parte a timpului si este de asemenea important ca mirosurile sa fie placute.
În plus, aromele calde precum scorțișoară, cuișoare, chihlimbar, ciocolată, lemn de santal, cuișoare și anason stelat creează relaxare și bunăstare, dar pot și stimula și energiza, oferind celor care le miros o mare pozitivitate, optimism și emoție.
Puteți plasa lumânările preferate pe măsuța de cafea sau pe orice altă masă joasă sau pervaz. Cu toate acestea, asigurați-vă că evitați obiectele și materialele inflamabile. De asemenea, incearca sa le asezi la o distanta buna de restul mobilierului si mai ales de materiale de hartie (cum ar fi carti).
Pentru dormitor: Daca, in schimb, preferi lumanari cu arome florale sau proaspete, iti sugeram sa le asezi in dormitor sau in baie: doua locuri in care odihna este esentiala si in care cauti inviorare dupa o zi lunga.
Lavanda, de exemplu, este ideală pentru relaxare. Mirosurile de trandafiri ajută la restabilirea calmului și la eliminarea stresului.
Iasomia calmeaza durerile de cap si favorizeaza somnul. Eucaliptul încurajează o bună respirație, iar vanilia (care se întinde pe linia dintre lumânările calde și cele florale) calmează sistemul nervos.
În dormitor sau în baie se aplică aceleași reguli: cel mai bine este să țineți lumânările departe de perdele, țesături și obiecte inflamabile.
Sfat suplimentar: În încăperi mai mari, puteți plasa două lumânări în poziții diferite. Poți alege lumânări cu arome asemănătoare, care se coordonează ușor, dar dacă vrei să fii îndrăzneț, poți și combina diferite mirosuri.
Difuzoare: Unde să le plasați
Difuzoarele de parfum permit lichidului parfumat să se evapore încet. Acest proces umple treptat încăperile cu orice parfum conținut în lichid.
Lichidul folosit în difuzoare constă de obicei din uleiuri esențiale într-o bază inertă, adesea apă. Acest lichid poate fi difuzat prin mănunchiuri de stuf introduse în el sau printr-un sistem electric.
Alegerea dintre lamele și bazele electronice depinde exclusiv de gustul personal și de tipul de efect pe care se dorește să se obțină: difuzoarele „tradiționale” sunt adesea mici și joacă, de asemenea, un rol decorativ, acestea din urmă durează mai mult și răspund mai bine nevoilor celor care cred cu tărie. beneficiile aromaterapiei.
Spre deosebire de lumânări, care ar trebui plasate departe de obiecte inflamabile sau sensibile, difuzoarele pot fi amplasate oriunde preferi.
Totuși, întrucât caracteristica lor este exact aceea de a difuza arome într-un mod aproape continuu, sfatul este să plasați difuzoarele de aromă într-o parte strategică a încăperii, adică în colțuri sau la un nivel ridicat în raport cu restul spațiului. , pentru ca aromele să fie distribuite în cel mai bun mod posibil, fără a deranja.
In plus, este bine sa nu exagerezi cu difuzoare si sa alegi unul de calitate, in loc de multe „mai ieftine”: este necesar ca parfumurile sa fie de o constructie excelenta, la fel ca si materialele in care sunt continute.