Vrei ca baia ta mica sa aiba si stil si personalitate? Vă explicăm câteva sfaturi pentru a realiza acest lucru în mod eficient Probabil că ești deja familiarizat cu elementele esențiale pentru amenajarea unei băi mici: culori deschise, mobilier personalizat, design elegant…
Totuși, dacă vrei să descoperi și cum să adaugi o notă de originalitate, adică cum să-ți scoți baia mică de restul, iată câteva sfaturi.
Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi un element distinctiv, fie ca este o piesa de mobilier, o invelitoare, un accesoriu, tesaturi… Iar restul se va transforma in mod firesc intr-un spatiu elegant, dotat cu caracter si stil.
Aruncă o privire la aceste exemple și vei vedea cum găsești idei de aplicat în cazul tău.
1. CU MOBILIER ORIGINAL
Vrei ca baia ta mică să emane stil? Indrazneste cu o piesa originala care are greutate vizuala in camera, de exemplu dulapul pentru chiuveta.
Studio Hoc Volo a proiectat acest model foarte modern, cu fronturi din stejar în dungi și un blat de lucru negru. Oferă băii o notă elegantă și mult farmec!
2. CHUVETE FOARTE ATRACTIVE
Daca optezi pentru o piesa de mobilier mai discreta, poti pune in centrul atentiei chiuveta. Space Stage Studio a ales chiuvete de sine stătătoare din ceramică smălțuită neagră în această baie mică, potrivite cu robinetele.
Formele sale ovale, culoarea puternică și contrastul cu grinzile rustice îi conferă un aspect deosebit.
3. CULORI SOFISTICATE
Această baie mică își sfidează dimensiunile cu o cadă/duș practică și elegantă. Trucul pentru a mări camera este alegerea culorii: mereu lumină. Veți obține spațiu și luminozitate.
Solange Van Dorssen a optat pentru o acoperire din marmură cu nervuri gri, cu un plus de farmec: nișa sa dreptunghiulară în cadă. Ideal pentru a pune articole de toaletă sau ceva mai decorativ și relaxant, cum ar fi lumânări sau plante.
4. DISTRIBUȚIE OPTIMĂ
Una dintre cele mai reușite amenajări într-o baie mică este alinierea tuturor elementelor și menținerea liberă a restului pereților.
În această imagine, Pipi & Deco a aranjat dușul în fundal în unghi drept, toaleta în mijloc și dulapul pentru chiuvetă în prim plan. Volanat și proiectat la comandă cu două rafturi din lemn oferă căldură și farmec băii.
5. SPAȚIU SUPLIMENTAR DE DEPOZITARE
În băile mici, vă lipsește suficient spațiu de depozitare. Pentru a preveni acest lucru să ți se întâmple, profită de pereți!
Arhitectele Irma Aleu și Rosa Viñets au inventat aici dulapuri pe cât de practice, pe atât de discrete. Și pentru a adăuga farmec, cada sa din beton lustruit cu trepte, ca o piscină.
6. TAPETUL, CEA MAI PERSONALĂ ATINGERE
O altă modalitate de a atrage atenția într-o baie mică? Cu unul dintre elementele la modă: tapet.
Alege-l dintre modele florale sau geometrice, după cum preferi. Dacă designul este mare, ca acesta din imagine, încercați să faceți culoarea discretă.
Și dacă este mic, tonificați-l. Studioul Martínez Elorza a ales să căptușească doar partea superioară a chiuvetei. Și în tonuri de bej, asortate cu învelișul.
7. O ACOPERIRE ATRACTIVA…
Îți plac plăcile hidraulice? În loc să-l pui pe podeaua băii tale mici, fii mai original și acoperă pereții cu el.
Asta a făcut Dafne Vijande în această imagine. Designul și culoarea albastră fac parte din farmecul său enorm.
8. …SAU O ETAJĂ SPECTACULARĂ
Daca preferi sa pui lumina pe pamant, asta ni se pare perfect! Alege gresie speciale în baia ta mică. Această formă hexagonală și bicoloră, pe lângă faptul că este la modă, va fi în centrul tuturor atenției (gratuzia oglinzii aurii).
9. MANSARDĂ IN BAIE
Există băi mici care nu duc lipsă de detalii. Un exemplu este acesta: o mansarda cu muluri, mobilier la comanda, modele curbate si culori neutre. Totul este plin de farmec. Aceasta este o creație a Nataliei Zubizarreta.
10. DETALII NEGRE
Băile mici cu plan pătrat pot fi exploatate la maximum. De exemplu, plasați dușul în spatele chiuvetei.
Studio Kökdeco a decorat peretele despărțitor cu același mozaic alb ca și restul pereților. Și unde stă farmecul acestei băi?
Fără îndoială, în detaliile sale negre: robinete, oglindă, suporturi pentru prosoape, capabile să-i dea stil fără să-l întunece.
11. ATENȚIE LA DETALII!
Pentru baia ta mica ai ales culori deschise, mobilier deschis la culoare, chiuvete de sine statatoare, paravane de dus cu profile invizibile… Si atunci iti dai seama ca nu este nimic atractiv in asta.
Căutați diferite oglinzi sau lămpi originale și o veți avea! În această imagine, Olga Gil-Vernet a ales oglinzi ovale și aplice cu baloane personalizate, fără rame, cu detalii aurii, care au oferit spațiului atingerea șic de care avea nevoie.
12. FARMECUL GRINZILOR
Grinzile din lemn au darul de a da farmec oricărui spațiu. Au această latură rustică și contrastează cu restul materialelor mai actuale. Dacă există originale, cel mai bine este să le restaurați și să le păstrați.
Și dacă nu, puteți pune altele noi.
Dorotea Estudio a descoperit materiale naturale. Ea a proiectat o baie cu fronturi de aceeași culoare pentru a crea armonie în cameră.
Un alt plus al acestei mici băi private? Grădina exterioară reflectată în oglindă.