Pe lângă amplasarea oglinzilor sau alegerea unei canapele de mare capacitate, există și alte propuneri originale pentru a-ți face dormitorul mic mai mare și mai plin de farmec.
Există multe sfaturi de decorare care îți vor mări vizual camera. Acestea, pe lângă faptul că sunt noi, sunt foarte elegante.
Am vrut acum să ne concentrăm pe decorul pur și simplu: culori, tăblii de pat, noptiere, iluminat și chiar textile.
Accesoriile vor juca un rol important în crearea unei atmosfere precum lămpile de noptieră sau tapetul panoramic pentru cel mai plin de farmec dormitor.
Este important să găsiți modalități unice de a mări camerele și, de asemenea, să le oferiți acea notă de stil care le face unice și diferite.
Acestea sunt ideile originale pe care le-am luat din el. Nu există nimic ca să le pui în practică pentru a vedea cum micul tău dormitor câștigă spațiu și eleganță. Să începem!
13 sfaturi de decorare pentru a mări vizual dimensiunea dormitorului
1. UTILIZAȚI CULORI LUMINATE DESCHISE
Daca vrei ca dormitorul tau sa para mai mare, alege culori neutre pentru decorarea lui.
Albul cald este foarte bun dar ceea ce este nou în 2024 este că poți opta pentru alte tonuri moi care îi vor da și stil: gri, buline, bej… sunt strălucitoare, calde și elegante.
Folosiți-le pe tavan, pe pereți, pe mobilier și textile pentru a da un sentiment de unitate și grandoare dormitorului mic.
2. ALEGEȚI UN TAPET DISCRET
Poți face și asta, chiar dacă camera ta este mică. Opteaza pentru hartii cu textura neteda in tonuri deschise sau imprimeuri foarte discrete, ca design si culoare.
3. TÂBLIA PATULUI PERSONALIZATĂ
Una dintre cele mai bune tăblii pentru un dormitor mic este tăblia încorporată, care merge de la perete la perete.
Alegerea corectă a decorațiunii de perete ne permite să creăm o zonă de dormit relaxantă. Nu este nevoie să aveți un dormitor mare pentru un dormitor cocooning.
Dar dacă nu vrei să te apuci de renovare, optează pentru un model tapițat la comandă care să ocupe și tot peretele.
Îl vrei jos și în culori deschise, astfel încât să nu copleșească camera. Puteți alege nuanțe mai puternice în lenjerie de pat.
4. OPTAȚI PENTRU PERNE ILUMINATE…
Dacă dormitorul dvs. mic are o tăblie personalizată, includeți mese laterale. Iar daca ai optat pentru o masa tapitata, atunci opteaza pentru mese usoare.
Modelele rotunde iau premiul în 2024. Sunt perfecte pentru a da dinamism camerelor mici și atât de stilate!
5. …SAU BECURI ATARNATOARE PENTRU DORMITORUL MIC
O alta optiune buna pentru a-ti decora dormitorul mic cu stil este sa alegi mese cantilever fara picioare, pe post de raft.
Cu sertare vei spori posibilitatea de a-ți depozita telefonul mobil, încărcătorul sau ceasul de mână.
Avem din ce în ce mai multe încărcătoare…
6. LĂMPI, INTEGRATE ȘI/SAU SUSPENDATE
Micul tău dormitor ar trebui să elimine elementele care creează zgomot vizual. În locul unei veioze centrale sau de masă pe noptiere, optează pentru lămpi reglabile integrate în tăblie sau suspendate de tavan.
Lăsați-l pe acesta din urmă să alunece pe ambele părți ale patului. Pe lângă modelele tubulare, în 2024 vor prelua paravanele de hârtie super stilate.
7. CU DULAPURI INCORPATE, NETEDE PANA LA TAVAN
Micul tău dormitor va avea nevoie de mult spațiu de depozitare. Obțineți-o cu dulapuri încorporate, din podea până în tavan.
Dacă le alegi cu fronturi netede, fără mânere și le pictezi în aceeași culoare ca și pereții, se vor amesteca cu ele și camera va părea mai mare.
8. STORURI, DRAPERII, PERDELE TRANSLUCIDE
Când amenajați un dormitor mic, este important să maximizați spațiul disponibil pentru a evita să îl faceți și mai mic și mai îndesat. Un sfat eficient pentru decorare este să lăsați pereții liberi cât mai mult posibil. Acest lucru face ca camera să pară mai mare și mai aerisită.
Având în vedere acest lucru, alegerea jaluzelelor pentru ferestre este crucială. Optează pentru jaluzele care ocupă doar lățimea ferestrei, lăsând restul peretelui liber.
Acest lucru permite să pătrundă mai multă lumină naturală în cameră, făcând-o să se simtă mai mare. În plus, jaluzelele bine alese pot adăuga și o notă estetică decorului camerei.
Alegand jaluzelele care se potrivesc cu marimea ferestrei si instaland-le pentru a elibera spatiul peretelui, poti transforma un dormitor mic intr-un spatiu primitor si placut.
Nu ezita sa te joci cu culorile si modelele jaluzelelor pentru a adauga o nota de personalitate decorului tau.
In ceea ce priveste culoarea, alege-le usoare si texturate, nu prea groase. De asemenea, aveți grijă să nu copleșiți decorul camerei, un tablou sau o oglindă va fi mai mult decât suficient. Amintiți-vă, mai puțin înseamnă mai mult.
9. GRINZI
Dormitorul tău mic are ferestre mari care ocupă un perete întreg? In acest caz poti pune perdele, cu cat le pui mai sus, cu atat mai bine.
Alegeți o țesătură drapată, aerisită și translucidă pentru a lăsa lumina să treacă și într-o culoare neutră.
10. PERNE, PUTINE SI NU FOARTE MARI
Ne plac pernele, dar in dormitoarele mici trebuie sa fii foarte atent la numarul, culorile si modelele lor. Alege unele putine si nu foarte mari, astfel incat sa nu acopere prea mult patul si sa ii reduca dimensiunile.
Vrei să dai stil patului tău în 2024? Optează pentru culori asemănătoare cu cele ale lenjeriei de pat, amestecă modele uni cu imprimeuri și asigură-te că acestea din urmă sunt discrete.
11. OGLINZII MARI IN DORMITORI MICI
Sunt un element sigur în dormitoarele mici.
Dar pentru a-l face pe al tău să arate mai stilat anul acesta, alege-l cu un cadru subțire, absent sau, mai bine, în tonuri aurii pentru că metalul strălucește din nou puternic în 2024.
12. COVOR ÎN TONURI CALDE
Culori uni, deschise, imprimate cu desene discrete sau modele in relief, intrucat sunt in trend in 2024. Acestea sunt modelele de covoare care ar trebui preferate, daca camera ta este mica. Se descurcă foarte bine. Cu ele, vei câștiga stil.
13. O BIBLIOTECA ELEGANTA CARE NU OCUPĂ SPAȚIU
Ai nevoie de spațiu suplimentar de depozitare?
Daca vrei sa creezi o piesa de mobilier sub geam, poti opta pentru o solutie pe masura in functie de spatiul disponibil si de nevoile tale.
De exemplu, puteți instala o bancă cu depozitare încorporată pentru a maximiza utilizarea spațiului. De asemenea, puteți adăuga sertare sau rafturi pentru a vă depozita lucrurile într-un mod organizat.
Dacă preferați o soluție mai simplă și mai rapidă, puteți instala pur și simplu câteva rafturi din lemn pe un perete. Acest lucru vă va economisi spațiu în timp ce adăugați o notă decorativă camerei dvs. Vă puteți depozita cărțile, plantele, obiectele decorative sau orice doriți să evidențiați.
Indiferent de varianta pe care o alegeti, adaugarea de depozitare sub fereastra iti va permite sa castigi capacitate de depozitare, ordine in camera ta, caldura prin crearea unui spatiu primitor si eleganta adaugand o nota de stil decorului tau.
Nu ezitați să vă personalizați aspectul în funcție de gusturile și nevoile dvs. pentru a crea un spațiu care vi se potrivește.