Depozitarea alimentelor ridică multe întrebări și preocupări, mai ales când vine vorba de produse din carne. Iată regulile de valabilitate pentru diferite tipuri de carne.
Păsări de curte
Păsările de curte crude (pui, curcan, rață etc.) se vor păstra cel mult o zi sau două în frigider, dar până la un an în congelator. Carnea de pasăre gătită poate fi consumată în siguranță după 3-4 zile la frigider și de la 2 la maximum 6 luni la congelator.
Carne de porc si vita
Carnea de vită sau porc poate fi refrigerată până la 5 zile și poate fi congelată timp de 4-12 luni. Daca l-am gatit se poate pastra 3-4 zile la frigider si 2-6 luni la congelator.
Carne tocată
Carnea tocată de vită, vițel, porc sau pui poate fi păstrată la frigider 1-2 zile și congelată timp de 3-4 luni. Daca am facut mancare, atunci aceasta poate fi pastrata in siguranta 3-4 zile la frigider si 3-4 luni la congelator.
Cârnați
Dacă sunt ambalate, atunci ne uităm doar la data de expirare de pe ambalajul lor. Totuși, dacă am cumpărat cârnați de la măcelar sau dacă am deschis pachetul, atunci ar trebui consumați în cel mult 5 zile. Se pastreaza 1-2 luni la congelator.
Mezeluri
Mezelurile sunt sigure de consumat, până la 7-8 zile la frigider. Dacă aveți o cantitate mai mare de care vă temeți că nu va fi consumată, păstrați orice mezeluri în congelator. Se pastreaza 1-2 luni.