Prajitul este atat de bun cand il mananci, dar mirosul pe care il lasa in casa este enervant chiar si pentru cateva zile! De fapt, este întotdeauna dificil să îndepărtezi mirosul de prăjeală din casă odată ce a fost gătit, deoarece se lipește de toate suprafețele și rămâne în aer mult timp.
Există multe remedii utile pentru a elimina mirosul de prăjeală, dintre care multe sunt și naturale! Astăzi, deci, vreau să vă învăț o mulțime de trucuri și sfaturi pentru a scăpa de mirosul prăjitului de acasă.
Trucul de a prăji fără miros
În primul rând, o regulă bună este să încercați să prăjiți fără a crea prea multe mirosuri! De fapt, există trei lucruri care pot fi făcute la prăjire pentru a limita puțin deteriorarea. Primul este să folosiți un capac pe oala în care prăjiți. Dar asta nu este întotdeauna fezabil!
O a doua sugestie, deci, este să ventilați bine bucătăria în timp ce prăjiți. Cel mai bun lucru este să creezi un curent de aer în casă, astfel încât mirosurile neplăcute să treacă imediat prin fereastră!
În cele din urmă, o a treia sugestie este trucul bunicii. Acela de a adăuga câteva felii de măr în uleiul de prăjit, pentru a limita mirosurile și, de asemenea, pentru a preveni să producă fum! Adaugati feliile de mere cand uleiul este inca rece. Când încep să se rumenească își vor face efectul. Și vei ști, de asemenea, că uleiul este suficient de fierbinte pentru prăjit!
Frunze de dafin sau otet pentru a elimina mirosurile
Există multe metode naturale de eliminare a mirosurilor de prăjeală din casă, care se prepară cu ingrediente foarte ușoare!
De exemplu, frunzele de dafin fierte sunt un adevărat miros natural, foarte utile la prăjit. Dar chiar și oțetul de vin, sau oțetul de mere, sunt perfecte pentru a fierbe pentru a contracara mirosul de ulei! Important este că mirosul nu ne deranjează.
După prăjire
Întotdeauna cu tehnica cratiței cu apă putem alerga la acoperire după prăjire. Odată ce a fiert, putem adăuga coaja de portocală și scorțișoară, care emană un miros plăcut relaxant și elimină mirosurile. Sau boabe de ienupăr și nucșoară, excelente pentru iubitorii de condimente.
Sau chiar boabe de cafea și anason stelat, precum și coajă de mandarină și cuișoare. Evident ca aerisim bine camera, prin deschiderea ferestrelor si activarea hotei.
eu il scot cu bicarbonat si lamaie