În acest articol vă voi spune care sunt cele 10 alimente pe care nu trebuie să le păstrați la frigider. Întors de la cumpărături, este timpul să ne rezolvăm cumpărăturile; ceva merge în cămară, altceva în bolul cu fructe și ce a mai rămas merge în frigider. Mai ales vara, este firesc să ne gândim că totul se păstrează cel mai bine la frigider. Nimic mai greșit! În unele cazuri, mediul uscat și rece al frigiderului ar putea compromite parfumul și aroma unor alimente. Ceapa, cartofii, cafeaua, mierea… ar trebui puse la frigider sau in camara? Să vedem împreună ce e mai bine de făcut și care sunt cele 10 alimente pe care să nu le ții la frigider.
ROSII

Roșiile din frigider riscă să-și piardă toată savoarea. Frigidul frigiderului blocheaza complet maturarea naturala si in unele cazuri face ca pulpa de rosii sa fie usor faina. Sfatul meu este sa pastrezi rosiile destinate sosurilor si sosurilor la temperatura camerei, in timp ce rosiile pentru salate sau rosiile cherry (daca au ajuns la gradul potrivit de coacere) sa le tina la frigider. Vă las aici rețeta care explică cum să faceți conserva de roșii acasă.
CARTOFI

Frigul frigiderului transformă amidonul cartofilor în zaharuri făcându-i dulci și făinoase, de aceea riscul este să putrezească rapid. Cartofii trebuie păstrați la temperatura camerei , într-un loc uscat și întunecat, poate într-o pungă de hârtie pentru a absorbi excesul de umiditate.
BANANE

Frigul de la frigider innegreaza bananele, le face moale si in acelasi timp nu le face sa se coaca. Cel mai bun loc pentru a păstra bananele este în interiorul vasului de fructe la temperatura camerei. Îți plac fructele proaspete de la frigider vara? Pune bananele la frigider cu o jumătate de oră înainte de a le savura.
MERE

Merele se pastreaza fara probleme mult timp la temperatura camerei, chiar si doua-trei saptamani, asa ca nu este deloc necesar sa le bagi la frigider. Le punem la frigider doar daca sunt bine coapte si vrem sa le mai tinem cateva zile.
CEAPĂ

Ceapa este unul dintre alimentele care nu trebuie păstrate la frigider. Frigul excesiv de la frigider le face moi și le poate cauza mucegaiul. Mai bine să le ții la întuneric, în cămară sau pivniță, în pungi de hârtie sau cutii de lemn.
USTUROI

Nici măcar usturoiului nu-i plac temperaturile scăzute ale frigiderului. Frigul accelerează încolțirea usturoiului, făcându-l și moale și gumos. Vă las aici cu un articol care vă oferă 10 trucuri anti-risipă pentru conservarea alimentelor.
BUSUIOC

Busuiocul din frigider se ofilește mai repede și absoarbe mirosurile altor alimente. busuiocul trebuie tratat ca și cum ar fi o floare, sau păstrat într-un borcan cu apă. Alternativ îl putem îngheța după spălarea și uscarea frunzelor. Vă las aici un articol care explică 5 trucuri pentru un busuioc perfect.
CAFEA’

Este mai bine să păstrezi cafeaua în cămară sau în frigider? Mulți pun cafeaua în frigider, dar nu este cea mai bună soluție. Cu temperaturi scăzute în frigider, cafeaua își pierde aroma și tinde să se usuce , absorbind mirosurile altor alimente. Vă las aici un articol care explică cum să folosiți zațul de cafea
MIERE

Frigiderul nu prelungeste conservarea mierii ci dimpotriva o face sa se cristalizeze si accelereaza oxidarea acesteia . Mierea se păstrează perfect la temperatura camerei ferit de lumină, așa că este perfect să o păstrezi în cămară. Vă las un articol care explică cum să folosiți mierea în bucătărie.
PÂINE

Pâinea nu trebuie ținută la frigider deoarece temperatura rece și uscată o face să se întărească rapid. Pâinea se păstrează la temperatura camerei în interiorul clasicelor pungi de hârtie. Vă las aici un articol care explică cum să reciclați pâinea veche.