Promitem: nu vorbim de alb sau oglinzi. Mai sunt multe de iesit dintr-un mini dormitor! Și unele dintre aceste sfaturi – suntem siguri – de care nu ați auzit niciodată până acum.
Știați că „potrivirea” – coordonarea mai multor elemente ale unui spațiu în aceleași culori – este un sfat bun pentru extinderea spațiului într-un dormitor mic? O piesă de mobilier
Totul este o chestiune de proporție. Alegeți cu grijă mărimile într-un dormitor mic, astfel încât să nu pară mic. Dar e atât de simplu, pus în practică, știi cum să o faci?
Mai jos iti ofer o serie de idei ingenioase si stilate pentru a profita la maximum de micul tau dormitor.
Printre propunerile mele veți găsi aspecte legate de alegerea tăbliei, lenjeriei de pat, textilelor, mobilierului… Și multe altele! Continuați să citiți pentru a descoperi secretul cu care vă veți extinde spațiul.
13 sfaturi pentru a ne mări dormitorul
- ALEGE UN PAT JOS SI O SALTEA BUNA PENTRU UN SOMRM BUN

A avea un pat jos este important într-un dormitor mic. Întrebarea dacă salteaua este, astăzi, este puțin mai complicată.
Majoritatea saltelelor au o înălțime considerabilă de 25 cm, așa că trucul pentru a nu ridica prea mult întreaga podea este să alegi un cadru de pat care să se potrivească saltelei, făcând-o vizual „coborâtă” cu câțiva centimetri.
La mine, mi-am echipat toate camerele cu marca Tediber. Mi se pare excelenta calitatea.
- PATURILE UȘOARE

Acolo unde este posibil, paturile care nu sunt atașate complet de podea funcționează într-un dormitor mic. Adică sunt ridicate cu un picior, de exemplu, ținând cont că au în general 12 cm înălțime și că – așa cum tocmai am menționat – salteaua trebuie să încapă în ele pentru a nu o ridica prea mult.
Un sfat bun de reținut este să alegeți structuri plutitoare (nu puteți vedea piciorul și par să plutească deasupra solului). Și să arăți patul este o idee bună.
Adică lenjeria de pat nu târăște și acoperă patul.
Este important să alegeți o cuvertură și o plapumă frumoasă pentru a crea un dormitor confortabil și excepțional.
- ORIZONTAL SI JOS

Tablia patului mereu coborâtă. Design orizontal Este un sfat bun pentru a decora o cameră mică și pentru a adăuga valoare. Dacă trece de la o parte la alta a peretelui, vei mări lățimea camerei. Nu-l așezați prea sus pe perete, prezența lui ar trebui să fie subtilă.
Alegerea tapetului ne permite să creăm un dormitor mai unic.
- PROFITĂ DE CONFIGURARE PENTRU A ECONOMIA SPAȚIU

Dar dacă este proiectată bine, o piesă de mobilier se poate încadra într-o nișă din podeaua dormitorului fără a ocupa spațiu sau a ocupa spațiu. Asta nu înseamnă că, chiar dacă spațiul este mic, trebuie să renunți la ceea ce ai nevoie.
Dar trebuie să o faci corect. Aici, sub fereastră, un birou în formă de U și la picioarele patului o piesă de mobilier cu sertare care rezolvă multe lucruri fără a umple. Soluții personalizate!
- PERNE PAT: NU AJUNGEȚI LA MIJLOCUL SALTELEI

Această regulă se aplică în general în încăperile mici: patul trebuie să fie vizibil. Și nu poți combina perna cu pătura.
Așa că trageți o linie imaginară în mijlocul patului și lăsați o bandă liberă unde se termină pernele decorative. Sfat: Creați trei rânduri de perne în total.
- ATENȚIE CU PATUL FOARTE VOLUMINOS

Ce înseamnă asta? Lenjeria de pat împodobește întotdeauna un pat cu farmec, dar în cazul unei camere mici, un sfat este să concentrezi volumul la tăblia patului cu perne dar să nu adaugi prea multe straturi la picior.
O aruncătură ușoară sau o pătură arată grozav pe cuvertură de pat, plapumă sau plapumă. Dar nu mult mai mult pentru ca este voluminos si acest volum se poate adauga excesiv la cel al pernelor (mai ales cand trecerea pana la piciorul patului este ingust).
- TEXTILE UNICE (TEXTURA DINAMICA; IMPRIMAT)

Culoarea nu este interzisă într-un dormitor mic. Cu cât este mai deschisă, cu atât există mai multă libertate în alegerea tonurilor închise. Cei intensi, dar vioi, au întotdeauna un loc mai bun. Dar ca sfat, este mai bine să optați pentru cele netede.
Amestecați țesături care oferă texturi, simple. Daca exista si un joc de texturi in materialele invelisurilor si mobilierului din incapere, succesul este total.
- PERDELE ÎN DORMITOR MIC

Culori deschise, țesături ușoare și fără imprimeuri. Dar dacă sunt perdele, acestea ar trebui să fie lungi și să se odihnească pe podea. Iar dacă este jaluză, va fi puțin mai ușoară și o poți așeza de la tavan până la podea.
Cel mai important lucru este ca perdelele dintr-un dormitor mic sa fie atasate de perete cat mai mult posibil si sa instaleze solutia din tavan pentru a extinde vizual distanta dintre podea si tavan.
- NU SATURAȚI PERETELE PRINCIPAL

Asta înseamnă că nu trebuie să-ți fie frică de peretele gol, pentru că este posibil să-l „umpli” cu un înveliș texturat, muluri sau tapet, fără a fi nevoie să așezi mai multe tablouri sau oglinzi.
Acest sfat aduce multe nuanțe, schimbă acustica camerei și o decorează, fără a o umple și cu senzația de suprafață limpede.
- NOPTIERA ILUMINATA

Dacă există spațiu și este posibil, noptiera dintr-un dormitor mic ar trebui să o însoțească fără să iasă în evidență.
Înălțimea acestuia trebuie să fie confortabilă în raport cu salteaua (partea superioară trebuie să fie la înălțimea saltelei sau puțin mai jos).
Nu ar trebui să fie prea adânc (cu cât este mai aproape de perete, cu atât mai bine). Și cel mai bine este un design suspendat sau unul cu un picior care îl ridică de pe sol.
- DEASUPRA PATULUI

Iar dacă nu există loc pentru noptiere sau aveți nevoie de mai mult spațiu, este o idee bună să creați o nișă personalizată deasupra tăbliei sau lângă tăblie. Gautier a creat o tăblie cu nișe integrate în tăblie, care sunt geniale.
Este un loc de sprijin care servește și ca noptieră. Dacă dormitorul este mic, dar alungit și există spațiu pentru dulapuri mici, vei câștiga spațiu de depozitare (ca aici).
- LĂMPI CARE LIMITEAZĂ NOPTIERILE MICI

Deoarece ne gândim mereu la soluții ușoare care reduc greutatea vizuală, este o idee bună să „scoatem” lămpile de pe noptiere.
Aducerea lor pe pereți cu spoturi sau lumini de perete este o idee bună.
De asemenea, benzi de lumină LED și spoturi de lectură în nișe. Și bineînțeles, lămpile suspendate de tavan care degajă noptiere atunci când sunt.
Iluminatul dormitorului trebuie să fie plăcut pentru ochi, practic și să creeze atmosferă.
- GLOBAL, LINII SIMPLE ȘI FORME ORGANICE

Un sfat care urmează și tendințele de design interior este să păstrați totul simplu într-o cameră mică. Căutați linii curate, dar combinați-le cu forme organice, rotunjite, care înmoaie rezultatul.