Rețete de ouă ușoare, pentru a oferi mâncărurilor tale obișnuite piesa chinezească! Dacă ești în căutarea unor rețete chinezești delicioase de ouă, ai ajuns la locul potrivit. Mâncarea chinezească gustoasă, aromată și delicioasă este pe placul mulțimii și mâncarea favorită din toate timpurile. Dar doar câteva restaurante fac mâncare chinezească autentică. Mai mult, realizarea acestor rețete acasă vă va împiedica să consumați Ajinomoto. Consultați 9 rețete chinezești de ouă care plescăiesc buzele, care sunt ușor de făcut, care conțin mai puțin ulei și condimente și vă umplu inima și burtica.
9 rețete chinezești delicioase cu ouă
1. Ou chinezesc la abur
Timp de preparare: 3 minute; Timp de preparare: 10 minute; Timp total: 13 minute; Porții: 2
Ingrediente
- 2 ouă mari, bătute
- 2 picături ulei de susan
- Apă caldă (45o C sau 113o F), dublu volumul ouălor bătute
- 2 linguri de arpagic tocat
- 2 linguri morcovi tocati
- 2-3 ciuperci shiitake prăjite
- 2 lingurite sos de soia usor
- Sarat la gust
Reteta in practica:
- Turnați apă caldă în ouăle bătute.
- Adăugați sare și amestecați bine.
- Turnați acest amestec printr-o sită în două boluri.
- Acoperiți cu folie alimentară. Faceți niște pori pentru ca vaporii de apă să scape.
- Aduceți o oală cu apă la fiert și apoi puneți bolurile în ea.
- Gatiti timp de 7 minute.
- Lăsați-l să se răcească timp de 5 minute și apoi îndepărtați folia alimentară.
- Tăiați ouăle la abur în felii.
- Stropiți cu sos de soia și decorați cu ciuperci prăjite, morcovi tocați și arpagic.
- Acoperiți cu folie alimentară și gătiți din nou la abur timp de 3 minute.
- Se lasa sa se raceasca 5 minute. Scoateți folia alimentară.
- Bucurați-vă de ouă chinezești delicioase și autentice!
2. Ou cu roșii
Timp de preparare: 10 minute; Timp de preparare: 5 minute; Timp total: 15 minute; Porții: 2
Ingrediente
- 2 oua
- 2 rosii medii, tocate
- 3 linguri ulei de susan
- ⅛ linguriță de zahăr
- Sarat la gust
- Coriandru tocat, bok choy (doar partea de sus a frunzelor) sau ceai verde pentru ornat
- Un praf de piper
Reteta in practica:
- Bateți ouăle într-un castron cu sare și piper. Asigurați-vă că ouăle devin spumoase și albe.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga ouale. Gatiti timp de 30 de secunde. Luați tigaia de pe foc și amestecați ouăle.
- Transferați ouăle omletă pe o farfurie.
- În aceeași tigaie, adăugați roșia tocată și gătiți până devine moale și suculentă.
- Adăugați ouăle și coriandru sau arpagic.
- Combină totul bine.
- Se serveste fierbinte!
3. Cremă chinezească de ouă
Timp de preparare: 10 minute; Timp de preparare: 25 minute; Timp total: 35 minute; Porții: 4
Ingrediente
- 5 ouă
- ⅔ cană lapte
- 1 ½ cană apă
- 80 g sau 2,8 oz zahăr tos
Cum să se pregătească
- Adăugați apă și zahăr într-o tigaie și încălziți-o pentru a se topi zahărul. Se amestecă intermitent.
- Lasă-l să se răcească.
- Bateți ouăle aproximativ un minut.
- Adăugați laptele și siropul de zahăr în ouăle bătute. Amesteca bine.
- Se filtrează amestecul de ouă de două ori pentru a îndepărta impuritățile.
- Transferați amestecul într-un bol ceramic.
- Se coace la 200o C (sau 390o F) timp de 15 minute.
- Coaceți încă 10 minute la 180o C (sau 356o F).
- Lăsați ușa cuptorului întredeschisă timp de 5 minute și apoi scoateți vasul.
- Se consumă când s-a răcit complet.
4. Rețete chinezești de tăiței cu ou
Timp de preparare: 15 minute; Timp de preparare: 10 minute; Timp total: 25 minute; Porții: 4
Ingrediente
- 1 cana taitei chinezesti cu ou
- 2 ouă mari
- 4 catei de usturoi, tocati
- 3 cepe verde, feliate
- ¼ cană sos de soia cu conținut scăzut de sodiu
- 1 lingura zahar brun
- 1 ½ linguriță suc de lămâie
- 1 lingură ulei de susan închis
- 3 linguri parte verde din ceai, tocat
- 1 lingură pastă de chili chinezesc
- 1 lingura ketchup
- 1 lingura ulei de canola
Reteta in practica:
- Gătiți tăițeii cu ou conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Încinge o tigaie și adaugă ulei de canola .
- Adăugați usturoiul tocat și ceapa verde. Gatiti 10 secunde.
- Adăugați sos de soia cu conținut scăzut de sodiu, zahăr brun, suc de lămâie, ulei de susan închis, ceapă verde, ketchup și pasta de chili chinezesc.
- Se amestecă și se fierbe timp de 1 minut.
- Adăugați tăițeii și amestecați bine.
- Deschideți ouăle, aruncați și gătiți timp de 2 minute.
- Se serveste fierbinte.
5. Egg Foo Young
Timp de preparare: 10 minute; Timp de preparare: 15 minute; Timp total: 25 minute; Porții: 4
Ingrediente
- 4 ouă
- ½ cană ceapă tocată
- ¼ cană de ceață tocată
- ¼ cană ciuperci tăiate cubulețe
- ¼ cană ceapă tăiată cubulețe
- 1 lingura sos de soia
- 4 linguri ulei de susan
- Sarat la gust
Reteta in practica:
- Deschideți ouăle într-un castron.
- Adăugați toate ingredientele și bateți bine.
- Se încălzește uleiul într-o tigaie și se adaugă o cantitate mică de ou bătut. Gatiti pana se intareste oul si apoi intoarceti-l.
- Gatiti un minut si transferati-l pe o farfurie.
- Faceți patru dintre acestea și serviți cu orez alb aburind.
6. Ceai de Ouă chinezesti
Timp de preparare: 20 minute; Timp de preparare: 3 ore; Timp total: 3 ore 20 minute; Porții: 4
Ingrediente
- 4 ouă
- 3 căni de apă
- ¼ lingurita sare
- 1 lingura sos de soia negru
- 1 lingura sos de soia
- 2 linguri frunze de ceai negru
- 1 lingura coaja de portocala
- baton de scorțișoară de 1 inch
- 2 păstăi de anason stelat
Reteta in practica:
- Amestecați apa și sarea într-o cratiță. Adăugați ouăle și aduceți-le la fiert.
- După ce apa începe să fiarbă, fierbeți-o timp de 20 de minute.
- Scurgeți apa și lăsați ouăle să se răcească.
- Atingeți ouăle cu dosul lingurii pentru a le sparge. Nu scoateți cojile.
- Într-o altă cratiță, adăugați trei căni de apă, sos de soia închis, sos de soia, frunze de ceai, anason stelat, scorțișoară, sare și coaja de portocală.
- Se aduce la fierbere și se fierbe timp de o oră.
- Se ia de pe foc.
- Se adauga ouale (cu coaja) si se lasa la infuzat 2 ore.
- Scoateți cojile și consumați deliciile delicioase cu ouă marinate.
Sunt o gustare populară în China și sunt denumite și ouă de marmură datorită modelelor asemănătoare marmurei și liniilor întunecate care apar pe suprafața lor.
7. Supă chinezească cu picături de ouă
Timp de preparare: 5 minute; Timp de preparare: 10 minute; Timp total: 15 minute; Porții: 4
Ingrediente
- 4 oua, batute
- 3 cepe verde, tocate (partile albe si cele verzi separate)
- 4 cesti supa de pui
- 4 lingurițe amidon de porumb
- 2 lingurite ulei de susan
- Sarat la gust
- ¼ inch ghimbir, feliat
- ¼ linguriță de piper alb pudră
- Frunze de coriandru pentru ornat
Cum să se pregătească
- Adăugați bulionul de pui într-o oală. Adăugați felii de ghimbir și partea albă de ceapă verde. Se aduce la fierbere. Lasă-l să fiarbă.
- Se amestecă două linguri de apă, amidon de porumb, sare și piper alb într-un castron.
- Adăugați-l în bulionul de pui din oală. Se bate bine.
- Spargeți ouăle într-un castron.
- Se toarnă ouăle printr-o furculiță și apoi se amestecă oala cu supă.
- Lăsați ouăle să se întărească câteva secunde și apoi folosiți telul pentru a sparge ouăle.
- Adăugați partea verde de ceapă verde.
- Scoateți de pe flacără.
- Stropiți puțin ulei de susan.
- Se ornează cu frunze de coriandru și se servește fierbinte.
8. Orez prăjit cu ou chinezesc
Timp de preparare: 10 minute; Timp de preparare: 15 minute; Timp total: 25 minute; Porții: 4
Ingrediente
- 2 căni de orez fiert
- 2 oua
- 1 lingura ulei de susan
- 1 lingura ulei vegetal
- ¼ cană ceapă, tocată mărunt
- 1 lingurita de usturoi tocat
- 1 lingurita de ghimbir ras
- ¼ cană morcovi, tocați mărunt
- ½ cană de varză mărunțită
- ½ cană ardei capia, tăiate cubulețe
- 2 lingurițe de pastă de chili roșu chinezesc
- 2 lingurite otet de orez
- 2 lingurite sos de soia
- Sarat la gust
Reteta in practica:
- Încinge uleiul într-o tigaie.
- Adăugați usturoiul și ghimbirul și prăjiți timp de 10 secunde.
- Adăugați ceapa tocată și prăjiți timp de 10 secunde.
- Adăugați morcovii, ardeiul și varza mărunțită. Se prăjește timp de un minut.
- Mutați legumele în lateral și turnați ouăle în tigaie.
- Amestecați ouăle și faceți omletă.
- Se amestecă legumele cu ouăle.
- Adăugați pasta de chili roșu chinezesc, sosul de soia, oțetul de orez, uleiul de susan și sare.
- Adăugați orezul fiert și puțină sare. Amesteca bine.
- Gatiti un minut la foc mare.
- Serviți cald și crocant.
Robin, o bloggeră, împărtășește o rețetă de cremă de ouă la abur cu scoici, exprimându-și dragostea pentru combinația simplă, dar încântătoare a preparatului, de ouă și scoici, afirmând: „Îmi place pur și simplu structura moale, asemănătoare budincii și gustul delicat al acestui preparat savuros. cremă de ouă.”
Sfat rapid! Folosește orezul rămas din ziua precedentă pentru a face orez prăjit cu ou chinezesc cu textura perfectă. De asemenea, puteți adăuga câteva linguri de sos hoisin sau sos de stridii pentru a adăuga o aromă umami.
9. Ouă Foo Young
Timp de preparare: 15 minute; Timp de preparare: 20 minute; Timp total: 35 minute; Porții: 4
Ingrediente
- 4 ouă mari, bătute
- 1 cană de pui fiert, tocat mărunt
- ½ cană de muguri de fasole
- ¼ cana de ardei gras verzi, tocat marunt
- ¼ cana de ciuperci, tocate marunt
- 2 cepe verde, feliate
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingurita ulei de susan
- Sare si piper
- 2 linguri de ulei vegetal
Pentru sos (optional)
- 1 cană de supă de pui
- 1 lingura de sos de soia
- 2 lingurițe de amidon de porumb
- 1 lingurita de zahar
Reteta in practica:
- Se amestecă ouăle, puiul, varza, ardeiul gras, ciupercile, ceapa verde, sosul de soia, uleiul de susan, sare și piper.
- Încinge uleiul vegetal într-o tigaie la foc mediu.
- Se toarnă un sfert din amestecul de ouă peste uleiul încins pentru a forma o clătită.
- Gatiti-l aproximativ 4 minute pe fiecare parte pana devine maro auriu.
- Faceți clătitele rămase.
- Bateți ingredientele pentru sos într-o cratiță mică.
- Se încălzește la foc mediu. Se amestecă constant până se îngroașă sosul.
- Serviți clătitele cu sosul.
Cine nu este un fan al mâncării chinezești delicioase? În timp ce toate felurile de mâncare sunt la fel de delicioase, rețetele cu ouă dețin poziția de top pentru a fi o opțiune mai sănătoasă. Așadar, indiferent dacă țineți o dietă strictă cu proteine sau pur și simplu doriți să savurați câteva feluri de mâncare cu ouă.
Ouăle sunt bogate în proteine și sunt pline cu mulți nutrienți esențiali. Ele joacă un rol cheie în menținerea sănătății bune. Acestea fiind spuse, rețetele chinezești cu ouă, în special, sunt foarte gustoase. Puteți încerca acasă rețete de ou chinezesc aburit ușor, dar simplu, ou chinezesc de roșii, cremă chinezească de ouă, tăiței chinezești de ou și rețete chinezești de supă cu picături de ouă. Ca să nu mai vorbim că aceste rețete rapide vă vor satisface cu siguranță toate poftele de mâncare, fie ele sărate, picante, dulci sau acidulate. De asemenea, puteți amesteca alte legume și carne de porc sau creveți cu ouă pentru a face un preparat delicios, clasic. Pe lângă aceste rețete delicioase, puteți adăuga și alte câteva feluri de mâncare care le vor completa perfect, cum ar fi găluște, wonton sau rulouri de primăvară. Un alt sfat pentru cei care iubesc proteinele lor, asigurați-vă că adăugați niște tofu la rețetele dvs. și faceți aceste feluri de mâncare mai delicioase și hrănitoare.
întrebări frecvente
Cum faci ouăle chinezești pufoase?
Chinezii bat ouale cu sare si lapte pentru a le face pufoase.
Cum mănâncă chinezii ouă fierte?
Chinezii fierb adesea ouă fierte într-un bulion pe bază de ceai și adaugă condimente pentru a le savura ca ouă de ceai pentru gustări.
Ouăle sunt o delicatesă în China?
Da. China are un consum mare de ouă, cu multe rețete tradiționale diferite pentru a le găti.
Recomandări cheie
- Mâncărurile chinezești din ouă sunt aromate, aromate și ajută la crearea unei schimbări a gustului față de rețetele obișnuite cu ouă.
- Ouăle sunt extrem de versatile – pot fi fierte la abur, coapte, prăjite, omlete, adăugate în supe și multe altele.
- Puteți adăuga ulei de susan, pastă de chili, ghimbir și ceapă verde pentru a da mâncărurilor un gust autentic chinezesc.
- Efectuarea acestor rețete acasă vă asigură că controlați calitatea ingredientelor și cantitatea de ulei folosită.