Te gândești la o renovare și ai mai multe vise decât euro? Vă explicăm cum să oferiți casei tale un lifting fără ca portofelul să intre în modul de panică. Renovarea locuinței poate fi un proiect interesant, dar și unul înfricoșător.
Renovarea poate aduce atât entuziasm, cât și groază datorită muncii și costurilor.
Într-adevăr, bugetul alocat renovării poate deveni rapid un subiect de îngrijorare, mai ales când este limitat.
Este important să vă planificați bine proiectul de renovare prin stabilirea unui buget realist și identificarea priorităților.
Căutarea unor soluții economice pentru reducerea costurilor, menținând în același timp calitatea muncii, este esențială.
De exemplu, este posibil să efectuați singur anumite lucrări sau să comparați prețurile materialelor și furnizorilor de servicii pentru a găsi cele mai bune oferte.
În cele din urmă, renovarea unei case poate fi un proces plin de satisfacții care creează un spațiu de locuit care reflectă stilul tău. Prin urmare, este important să rețineți că, chiar și cu un buget restrâns, este posibilă efectuarea unor lucrări de renovare care să corespundă nevoilor și dorințelor noastre.
Dar din moment ce aici ne dorim emoție și sperăm să fim protagoniști, avem câteva sfaturi de oferit, care vor face totul mai ușor.
Transformarea spațiului tău de locuit nu înseamnă neapărat să-ți golești contul bancar. Cu creativitate, planificare și aceste chei pe care ți le aducem, vei putea oferi casei tale o întoarcere de 180° fără a fi nevoie să ceri salvare financiară.
8 LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ ȘTIȚI PENTRU A-ȚI RENOVA INTERIORUL LA UN BUGET MIC
1. Claritate înainte de toate: definiți-vă bugetul
În primul rând: cât ești dispus să cheltuiești?
Permiteți cu 10 până la 15% mai mult decât bugetul inițial pentru evenimente neprevăzute în timpul unei renovări.
De asemenea, este important să ne uităm la cât va costa pe metru pătrat realizarea diferitelor tipuri de lucrări, să notăm pereții portanti pentru a realiza o renovare completă bună.
Este întotdeauna mai bine să te pui pe această scenă pentru a evita surprizele.
2. Prioritați nevoile reale față de dorințele estetice
Prioritizarea nevoilor structurale și funcționale este crucială într-o renovare cu un buget restrâns.
Asigurați-vă că lucruri precum instalațiile sanitare, electricitatea și izolația sunt în partea de sus a listei dvs. Aceste îmbunătățiri nu sunt doar esențiale pentru locuința casei tale, dar oferă și cea mai bună rentabilitate pe termen lung a investiției.
3. Alegeți materiale cu un excelent raport calitate-preț
Nu este nevoie să apelezi la cele mai scumpe materiale pentru a obține rezultate spectaculoase. Există alternative de înaltă calitate care vă pot oferi estetica și durabilitatea pe care le căutați fără prețul ridicat.
De exemplu, parchetul de vinil este o opțiune economică în comparație cu lemnul și are o rezistență estetică neprețuită pe care o caută deja alte materiale.
4. Angajează inteligent
Deși unele locuri de muncă necesită specialiști specifici, alegerea antreprenorului potrivit poate face o mare diferență în bugetul dvs. Solicitați mai multe oferte, verificați referințele și nu vă fie teamă să negociați.
Luați în considerare și posibilitatea de a apela la un profesionist pentru aspectele mai tehnice ale lucrării și de a gestiona singur coordonarea proiectului pentru a economisi costurile de management.
5. Autorizații și reglementări: economii pe termen lung
Nimeni nu dorește să investească în birocrație, totuși, asigurându-vă că proiectul dvs. îndeplinește toate standardele și are aprobările necesare, vă poate proteja de penalitățile financiare grele și de modificările impuse ulterior.
Acest pas este esențial, mai ales în contextul renovărilor de ansamblu care presupun modificări structurale sau schimbări în utilizarea spațiilor.
6. Gândește-te la viitor
Investiția în eficiență energetică și durabilitate în timpul renovării este nu numai bună pentru planetă, ci și pentru portofel.
Modernizări precum izolația, geamurile cu geam dublu și sistemele eficiente de încălzire și răcire pot fi costisitoare la început. Cu toate acestea, economisesc bani la facturile de electricitate și gaz pe termen lung.
7. Arta răbdării: cumpărați și reformați puțin câte puțin
Roma nu a fost construită într-o zi și nici casa ta nu a fost. Dacă bugetul este limitat, luați în considerare efectuarea renovării în etape. Acest lucru vă permite să împărțiți cheltuielile în timp și să găsiți cele mai bune oferte pentru fiecare proiect.
Daca ai un buget mic, cel mai bine este sa te reformezi putin cate putin.
8. Maximizați lumina naturală și alegeți culori deschise
Una dintre cele mai eficiente moduri de a schimba senzația unui spațiu fără a cheltui mulți bani este maximizarea luminii naturale. Utilizați perdele luminoase și oglinzi pentru a îmbunătăți lumina. Culorile deschise pe pereți și mobilierul mare fac ca spațiile să pară mai mari și mai reci.