Adăugarea tapetului, optarea pentru o estetică minimalistă sau includerea materialelor precum lemnul sunt alternative fără gresie care îți vor transforma complet baia. Când ne renovăm baia ne gândim că avem nevoie de gresie dar dimpotrivă, există soluții mai simple.
Și acesta este ceva inevitabil dacă ne gândim la felul în care pun în valoare decorul fiecărei băi.
Este adevărat că placarea cu faianță adaugă mult joc unei băi. Datorită varietatii de modele și forme, acestea pot transforma complet decorul unei chiuvete, adăugând o notă personală și multă culoare.
Cu toate acestea, plăcile au și multe dezavantaje. Nu este un material economic sau ușor de eliminat și necesită întreținere periodică.
Iti oferim asadar aici cateva alternative la gresie pentru ca baia ta sa se remarce prin eleganta si bun gust si, mai presus de toate, sa se indeparteze de la norma.
7 idei pentru a vă renova baia fără gresie și pentru a o face mai modernă
1.Cu o partiție de sticlă
Minimalismul si bunul gust se unesc pentru a da viata acestei bai in tonuri neutre in care se respira eleganta. In lipsa gresiei, peretii acestei incaperi sunt din beton lustruit, tot la dus, care se completeaza foarte bine cu lemnul pardoselilor si albul mobilierului.
Peretele de sticla translucida este un element cheie al acestei bai, deoarece mareste vizual spatiul, unificand in acelasi timp aspectul baii.
2.Minimalismul scandinav
Mai puțin înseamnă mai mult. Cei responsabili cu proiectarea acestei bai care se remarca prin rafinament si estetica atenta.
De evidentă inspirație scandinavă, această baie necesită doar o cadă, un mic taburet practic și un simplu suport pentru prosoape pentru a crea o atmosferă învăluitoare.
Podelele și tavanul sunt realizate din același material și se îmbină pentru a forma o fuziune aproape perfectă.
3.Lemn
Naturalul este o tendință în 2024. Prin urmare, nu este de mirare că în toate încăperile casei sunt folosite tot mai multe materiale precum piatra sau lemnul.
Suprafețele care trec dincolo de bancul de lucru și subliniază autenticitatea vor crea un precedent pentru estetică.
În această baie, lemnul ușilor, cadrelor și dulapurilor se combină cu piatra chiuvetei pentru a crea un spațiu care se remarcă prin căldură și armonie.
4.Inspirat rustic
Încorporarea lemnului fiind o tendință în acest an, nu este de mirare că stilul rustic modern a apărut ca una dintre cele mai alese opțiuni pentru decorarea unei băi.
In aceasta baie, obiectele de artizanat, chiuveta din piatra, mobilierul din lemn si ferestrele traditionale sunt un exemplu clar de buna amenajare a stilului rustic intr-o casa contemporana.
Inspirată de estetica unei ferme vechi de la țară, această baie combină tradiția și modernitatea într-un spațiu care inspiră locuința.
5. Alege tapet
Daca vrei ca peretii tai de baie sa fie la fel de frumosi si originali precum cei pe care ii vezi in revistele de decor, dar nu vrei sa folosesti faianta, o alternativa buna este tapetul.
Se gasesc intr-o mie de forme si culori, asa ca o poti alege pe cea care se potriveste cel mai bine stilului baii tale. În această chiuvetă am ales un tapet cu model simplu și elegant, care se potrivește cu culoarea căzii și contrastează foarte bine cu verdele mobilierului.
Deși este un pariu riscant, este și un decor cu multă personalitate.
6.Full color
Deși la prima vedere betonul poate părea un material dur și neprimitor, adevărul este că, cu culorile și elementele potrivite, îți poate transforma baia într-o cameră sofisticată și originală.
În această baie a unei case din Costa Rica, betonul a fost îmbinat cu beton lustruit de culoare ocru pentru a crea o chiuvetă decorată unic.
Designul interior al acestei bai este completat de detaliul verde al plantei, care aduce o estetica mult mai naturala si mai atenta.
7.În alb și lemn
Desi nu are multe elemente, adevarul este ca decorul acestei bai elegante este complet, si fara a fi nevoie de a adauga gresie.
Lemnul alb și închis la culoare se îmbină pentru a obține o estetică plăcută și sofisticată. În plus, adăugarea de flori și prosoape amintește de baia unui hotel.
Rețineți că luminatorul din tavan permite acestui spațiu, în ciuda dimensiunilor reduse, să obțină o mai mare senzație de spațiu.