Întreținerea toaletelor este o sarcină inevitabilă, dar adesea de temut. Cu toate acestea, există un ingredient care poate alina foarte mult această corvoadă: sarea. Da, s-ar putea să vă surprindă, dar acest condiment are capacitatea de a lupta împotriva depunerilor de tartru, de a elimina murdăria și de a neutraliza mirosurile enervante. Cum să folosiți acest aliat neașteptat pentru a vă curăța și împrospăta toaletele? Urmați liderul.
Puterea sării împotriva impurităților
Trebuie recunoscut, baia este un mediu foarte propice bacteriilor, umiditatii si mirosurilor neplacute. Prin urmare, este necesar să curățați regulat această cameră pentru a o păstra proaspătă și igienă. Pentru a limita utilizarea substanțelor chimice, aveți în bucătărie un ingredient care se dovedește a fi un înlocuitor de alegere: sarea. Da, te poate surprinde, dar acest mineral are proprietăți naturale care dizolvă ușor tartrul , dezinfectează suprafețele și chiar neutralizează mirosurile enervante. „Ca metodă de curățare, sarea este atât ecologică, cât și surprinzător de eficientă împotriva reziduurilor încăpățânate”, spune expertul nostru în curățare, Alexandre Cressiot.
Cum să folosiți sarea în toaletă: metoda în trei pași
- Turnați sare grunjoasă în bol
Dacă doriți să faceți să dispară mirosurile puternice, începeți prin a întinde în interiorul vasului aproximativ 120 g de sare grunjoasă. De asemenea, asigurați-vă că ștergeți bine marginile. Dacă doriți un efect optim, este mai bine să lăsați sarea să acționeze peste noapte.
- Curățați cu o perie
A doua zi dimineata, foloseste peria de toaleta pentru a freca intreaga zona pentru a indeparta orice depuneri ramase. Apoi spălați toaleta. De ce să adoptați acest sfat de casă? Pentru că nu numai că îndepărtează murdăria și elimină mirosurile neplăcute.
- Întreținerea regulată a conductelor
Când mirosurile neplăcute persistă în țevi, există o soluție simplă de aplicat: amestecați sare și apă clocotită pentru a încerca să dizolvați depunerile. Atentie insa, deoarece aceasta tehnica nu este recomandata pentru obiectele sanitare din faianta sau portelan. De fapt, apa prea fierbinte poate slăbi stratul de acoperire. „Folosiți acest tratament numai în țevi adecvate pentru a evita cea mai mică deteriorare”, avertizează Alexandre Cressiot.
O alternativă economică și ecologică la substanțele chimice
Cu siguranță, sarea este ieftină, în comparație cu substanțele chimice. Dar, este și ecologic și nepoluant: este deci o soluție durabilă care vă păstrează baia. În plus, sarea oferă o acțiune abrazivă blândă, care ajută la dizolvarea mai ușor a bacteriilor și, prin urmare, la limitarea formării mirosurilor neplăcute.
Sare și bicarbonat de sodiu: un amestec dezinfectant
Toaletele tale sunt în stare proastă și nu poți scăpa de niște mirosuri încăpățânate? Trebuie apoi să utilizați abordarea puternică testând un remediu deodorant mai puternic: combinați sarea cu bicarbonat de sodiu și un ulei esențial (preferați levănțica, menta sau arborele de ceai pentru proprietățile lor antibacteriene). Este tratamentul ideal pentru curățarea vaselor de toaletă, degajând în același timp o aromă foarte plăcută.
Reteta rapida:
- 200 g bicarbonat de sodiu
- 200 g sare fină
- 15 picături de ulei esențial
Înainte de culcare, turnați acest amestec în bol și lăsați-l să stea în liniște toată noaptea. A doua zi dimineața, clătiți cu apă caldă. Veți vedea, efectul este imediat: mirosurile deranjante au dispărut. Ca bonus, curățenia și prospețimea vor dura mai mult!
Cât de des ar trebui să aplicați acest sfat?
Anumite măsuri preventive se dovedesc utile pentru a vă menține toaletele curate și proaspete pentru o perioadă lungă de timp. De exemplu, o dată pe lună, vă sfătuim să turnați o linguriță de sare în bol. Daca te confrunti cu mirosuri incapatanate si constante, nu ezita sa stabilesti aceasta rutina zilnic timp de o saptamana intreaga. Prospetime garantata!