Proiectul acestui apartament de 50 de metri pătrați se concentrează pe deschiderea bucătăriei spre living și dormitor, făcând ca linia complexului să fie determinată de designul bucătăriei.
Ai găsit apartamentul visurilor tale, situat în cartierul pe care îl iubești atât de mult și are tot ce ai nevoie pentru a te muta acum, chiar dacă există un „dar” important. Are metri pătrați. Sunt puțini la număr și prost folosiți.
Știi că poți obține mult mai mult din asta și ești dispus să te implici într-un proiect de design interior pentru a-l realiza.
6 idei ingenioase pentru un apartament mic de 50 m²
Vă vom oferi 6 sfaturi pentru optimizarea spațiilor mici.
Primul lucru de reținut este că pentru a folosi bine camerele contează foarte mult distribuția, la fel ca și mobilierul, materialele și culorile.
Trebuie să găsești soluțiile potrivite pentru a câștiga spațiu de depozitare fără a pierde suprafața și a menține confortul și caracterul practic, totul într-o abordare globală care reunește toate spațiile.
Compania Mobalpa, in proiectul de ansamblu pe care l-a dezvoltat in acest apartament de 50 de metri patrati, ofera cheile fundamentale de care are nevoie orice apartament mic cu minim de bucatarie, living, dormitor si baie.
Estetic, coerența întregului este foarte importantă, mai ales în spațiile deschise, așa că căutați un fir comun în materiale și culori.
1.Delimiteaza spatiul holului cu un element decorativ
Desi intregul spatiu pare deschis si incaperile comunica vizual, este important sa se delimiteze holul ca loc de acces si receptie in raport cu livingul si bucataria.
Pentru a realiza acest lucru, am ales să proiectăm un spalier masiv de stejar ca element decorativ, oferind o notă caldă și primitoare.
2.O bucătărie minimalistă bine optimizata
In bucatarie opteaza pentru depozite inalte cu sistem de basculare, spoturi integrate si hota integrata deoarece acestea vor oferi o senzatie de spatiu; Un cuptor cu microunde și o plită cu inducție economisesc, de asemenea, spațiu în zona de gătit.
Și deoarece o insulă ocupă mult spațiu, alegeți o masă circulară înaltă care poate fi mutată și poate fi folosită și ca masă sau masă de lucru.
3. Rămâneți în două spatii, dar conectați
Pentru a promova legătura vizuală a acestui mediu deschis, o parte a sufrageriei este planificată după unitatea de bucătărie, cu un televizor joasă cu sertare, de același finisaj dar într-o culoare diferită pentru a diferenția utilizarea acestuia.
Astfel, televizorul este vizibil de pe masa din bucatarie dar si de pe canapeaua din fata, sprijinit de celalalt perete al apartamentului si completat de o masuta laterala.
4.Scaune suplimentare ca separator de cameră
Trecerea dintre bucatarie si living se poate stabili cu fotolii individuale mici care, pe langa faptul ca o delimiteaza, reprezinta locuri suplimentare intotdeauna utile atunci cand sunt musafiri.
Alegeți-le ușoare pentru a le muta cu ușurință dintr-un mediu în altul sau chiar mai bine dacă sunt rotative.
5.O piesă de mobilier paravan
Avand in vedere ca apartamentul este pentru o persoana, livingul este separat de dormitor dar nu poate fi inchis.
O propunere este proiectarea unui modul nestructurat cu elemente atât deschise, cât și închise, cu spații de depozitare fără mânere și orientate spre living, permițând trecerea luminii către dormitor și baie.
Finisajul alb al mobilierului – asociat cu lemnul – este același cu cel al bucătăriei pentru a urma același fir comun.
6.Baie completă cu spațiu amplu de depozitare
Lângă pat poți accesa baia completă unde nu lipsesc dulapurile din podea până în tavan, atât de importante pentru depozitarea hainelor și cu părțile deschise pentru a avea anumite lucruri la îndemână.
Finisajul alb este acelasi cu cel al bucatariei si livingului, iar chiuveta este culoarea televizorului, combinatie care arata ca designul trebuie ingrijit la fel in toate incaperile apartamentului.