Nimeni nu este ferit de o tigaie care se murdărește în timp sau de reziduuri arse care se lipesc de spatele tigăilor. Cu toate acestea, adesea, în ciuda tuturor eforturilor noastre, aceste fundaluri întunecate continuă să reziste și să ne facă să transpirăm. Din pacate, daca te descurajezi, e un cosmar in bucatarie: intre caldura prea fierbinte si stropii grasi ajungi sa arunci prosopul si sa cumperi ustensile noi.
Gata cu cheltuielile inutile! Expertul nostru în întreținere, Alexandre Cressiot, vă împărtășește câteva sfaturi practice și eficiente pentru a îndepărta cu ușurință aceste semne negre, fără a vă deteriora ustensilele preferate. Vor fi ca noi în doar câteva minute!
Praf de copt
Credeai că praful de copt este doar pentru copt? Mai gandeste-te! Este la fel de eficient în îndepărtarea petelor care persistă pe spatele tigăilor tale. Vei fi chiar surprins de puterea sa de degresare! Se presară o cantitate mică pe zona înfundată, se lasă să acționeze 15 minute și se freacă energic. Rezultatul este uimitor: ustensilele tale vor fi strălucitor de curate!
Acid citric
Renumit pentru viteza sa de actiune si usurinta in utilizare, acidul citric este complicele ideal pentru atacarea depunerilor incapatanate. Cum să o aplici cu înțelepciune? Presărați-l direct pe zonele pătate, apoi lăsați-l să acționeze 10 minute. Apoi, folosește un burete umed și șterge bine toată suprafața. Pe lângă eficacitatea sa, această metodă economică este deosebit de blândă cu majoritatea materialelor. Îl vei putea folosi în mod regulat fără a risca să-ți strici ustensilele.
Bicarbonat de sodiu
Datorită versatilității și potențialului său de curățare, bicarbonatul de sodiu este un remediu de alegere pentru a vă face să strălucească tigăile și caserolele. Pentru a o folosi cu înțelepciune, trebuie să formați o pastă: este foarte simplu, doar amestecați două linguri din această pulbere albă cu puțină apă până obțineți o consistență omogenă. Odată gata, aplicați această pastă pe fundul cratiței și lăsați-o să acționeze 20 de minute. După acest timp de expunere, va trebui să folosiți doar un burete umed pentru a îndepărta depozitele de grăsime. „ Bicarbonatul are proprietăți ușor abrazive care facilitează îndepărtarea reziduurilor grase fără a zgâria materialele ”, explică expertul. Un clasic atemporal, de folosit fără ezitare.
Oțet și sare
Începem cu combinația dintre un acid puternic și un abraziv natural. „ Oțetul și sarea formează un tandem imbatabil pentru îndepărtarea grăsimilor și a reziduurilor arse ”, confirmă specialistul nostru. Cum se procedează? Începeți prin a acoperi partea din spate a cratiței cu un strat generos de sare. De acolo, puteți pulveriza pe oțet alb. Lăsați-l să acționeze timp de zece minute bune, înainte de a curăța întreaga suprafață. Atat simpla cat si economica, aceasta tehnica are avantajul de a combate cele mai incapatanate straturi, fara a deteriora materialul ustensilului dumneavoastra.
Lămâie
Probabil știai deja că lămâia are proprietăți de deodorizare de neegalat. Dar, știți că acest citrice este și un aliat valoros pentru albirea fundului tigăilor înnegrite. Cum să-l folosești? Doar tăiați-o în jumătate și frecați petele întunecate cu pulpa de lămâie. „ Acidul citric conținut în acest citrice va acționa ca un decapant natural ”, explică Alexandre Cressiot. După ce ați frecat bine întreaga suprafață, clătiți și uscați cu un prosop curat. Rezultat: lămâia vă va dezinfecta în mod natural ustensilele, lăsând în același timp o prospețime acidulată foarte plăcută.
Cum să întrețin ustensilele?
Nu există niciun secret: dacă doriți să preveniți acumularea de reziduuri arse, este necesar să stabiliți o rutină de întreținere preventivă. Prin urmare, obișnuiește-te să cureți fundul vaselor și tigăilor după fiecare sesiune de gătit. Și, ca măsură de precauție, evitați căldura prea fierbinte pentru a limita stropirea. „ Întreținerea regulată este cea mai bună armă împotriva murdăriei încrustate ”, conchide expertul nostru.
Datorită tuturor acestor sfaturi ale bunicii, ustensilele tale de bucătărie își vor recăpăta rapid strălucirea inițială, fără prea mult efort și fără a apela măcar la substanțe chimice.
Peria de sarma este sfanta din punctul meu de vedere.