Gătitul poate fi un hobby foarte pasionat pentru majoritatea dintre noi. Pentru mulți, este un act de răsfăț, pentru unii este un act de dragoste, iar pentru alții este o modalitate de a vă relaxa toată energia negativă și de a o transforma în vibrații pozitive. Dacă există un lucru supărător în gătit, trebuie să fie corvoada de a alerga încoace și încoace la cel mai apropiat supermarket de fiecare dată când crezi că nu ai ingredientul pentru a găti ceea ce ai decis să faci. Poate chiar, ca și cum să-și atenueze serios spiritul de gătit, nu? Dar dacă le ai pe toate în confortul bucătăriei tale, nu doar în confortul casei tale. Ar fi cu siguranță foarte fermecător, nu-i așa?
Dacă încă vă întrebați spre ce arătăm, este „grădina de bucătărie” despre care vorbim. Nu este o idee atât de rea să-ți crești propria hrană (pe cât posibil) și să te ferești de pesticide, substanțe chimice și produse încărcate cu toxice, până la urmă.
Ai putea alege câteva ierburi, legume și fructe interesante pe care ți-ar plăcea să le folosești în gătit în fiecare zi și să le cultivi chiar în bucătărie. Pentru aceasta, tot ce ai nevoie este de câțiva metri pătrați de spațiu în bucătăria ta și, cel mai important, puțină grijă și dragoste blândă ar avea și un impact uriaș.
Câteva sfaturi generale despre cum să crești o grădină de bucătărie
Așadar, înainte de a începe să crești plante în grădina ta, iată câteva indicații de la noi, care merită reținute:
- Indiferent de planta pe care o crești, deoarece va fi în bucătărie, consideră-o ca o plantă de interior. Și una dintre cele mai importante condiții prealabile pentru aceasta este că astfel de plante necesită un sol bine drenat. Aceasta înseamnă că atunci când așezați un ghiveci pentru plantă, asigurați-vă că are câteva găuri în partea de jos. Sau cel puțin îngrămădiți câteva pietre pe fundul ghiveciului înainte de a adăuga pământ. Și asigurați-vă că aveți un recipient de drenaj sub oală pentru a preveni rafturile și podeaua din bucătărie să devină un loc dezordonat, scurs de apă.
- Descoperiți compoziția necesară a solului plantei pe care ați decis să o creșteți. Puteți fie să căutați compoziția potrivită a solului și să o faceți singur acasă, fie să mergeți la cel mai apropiat centru de grădinărit și să cumpărați un amestec de sol pentru plantă. Vorbim aici despre gunoi de grajd care oferă toate suplimentele esențiale sănătoase pentru creșterea plantei.
- Lumina solară adecvată este o necesitate. O plantă (chiar dacă este una de interior) are nevoie de cel puțin o cantitate de lumină solară pentru a crește. Și să presupunem că bucătăria ta nu are suficientă lumină solară, poți oricând să plasezi lumini în jurul plantei, astfel încât aceasta să crească sănătos.
Acum că ți-am oferit un regulament de bază pentru creșterea grădinii tale, iată o listă cu plantele pe care le poți cultiva în bucătărie.
Coriandru
Coriandru, cunoscut și sub numele de dhaniya, este extrem de sănătos. Crește într-un climat care nu este nici prea cald, nici prea rece. Cel mai bine este să le creșteți într-o tavă în loc de o oală. Umpleți tava cu pământ bogat în proporție de 80% și plantați aproximativ 10-15 semințe despicate de coriandru. Semințele încep să încolțească în doar două săptămâni. Este important să recoltați coriandru la momentul potrivit, altfel frunzele și tulpina vor ajunge să fie lipsite de gust.
Spanac
Leguma noastră umilă cu frunze, verde palak, mâncarea preferată a lui Popeye, este cunoscută a fi bogată în vitamine și antioxidanți. Această legume cu frunze verzi poate fi folosită pentru a face curry, precum și pentru a face salate sănătoase și sănătoase. Sunt potrivite pentru grădinile de bucătărie, deoarece devin gata de recoltare în doar 6-8 săptămâni. Trebuie să ne asigurăm că solul este umed tot timpul în timp ce creștem spanac. Și asigurați-vă că lăsați un spațiu între plante, deoarece spanacul necesită mult spațiu pentru a crește. De asemenea, așezați ghiveciul acolo unde există lumina directă a soarelui; Spanacul cu siguranță are nevoie de multă vitamina D.
Ardei iute
Ce este un fel de mâncare indian fără mirodenii în el, nu? Coeficientul de condimente este ceea ce face ca un fel de mâncare să fie indian, nu? Deci, cum am putea să nu includem ardei iute în grădina noastră de bucătărie… a trebuit! Vă recomandăm începutul verii ca moment pentru a planta ardei iute în grădina dvs. Și cel mai bine este să le plantați în recipiente de plastic sau ghivece, deoarece ardeii iute sunt plantele care necesită o combinație de climat cald și umed pentru a crește. Crește-ți propriul mirchi acum (Fă cu ochiul).
Busuioc
Desigur, știm cum este cultivat busuiocul sfânt. Majoritatea caselor indiene au o plantă Tulsi în curțile lor sau în mod conștient plantat lângă intrări. Dar aici vorbim despre busuioc dulce, care este o parte esențială a tuturor mâncărurilor care au scris italian peste tot. Busuiocul poate fi cultivat fie prin însămânțarea semințelor, fie chiar prin plantarea tăierilor. Primăvara devreme este cel mai bun moment pentru a le planta. Germinarea durează aproximativ 5-10 zile și este gata de recoltare într-un interval de 10 săptămâni. Mirosul de plantă de busuioc este foarte liniștitor și plăcut. Folosiți-le în gătit sau doar mestecați-le crude.
Lavandă
Este o plantă versatilă pe care ți-o recomandăm cu căldură să o crești în grădinile tale de bucătărie. Poate fi folosit pentru condimentare, poate fi folosit ca aroma la copt. Poate fi folosit chiar și sub formă de ulei. Uleiul extras din această plantă este foarte benefic atât pentru bunăstarea noastră mentală, cât și fizică. Semănați semințele de lavandă în interior și apoi poate să le transferați în aer liber. Dacă doriți ca acestea să înflorească pe tot parcursul anului, asigurați-vă că tăiați în mod regulat florile. Germinarea acestuia durează în jur de 14-20 de zile și o puteți recolta pe tot parcursul verii.
Acestea au fost plantele noastre preferate de bucătărie. Există o mulțime de opțiuni pentru tine. Vezi care sunt cele pe care le adaugi în mod regulat în gătit și plantează-le în bucătărie. Care este preferata ta dintre acestea? Spune-ne în comentariile de mai jos și da, fă-ți grădinărit acum!