Consumul acestui ulei poate fi grozav pentru sănătatea ta, dar trebuie și să fii atent! Este cunoscut pentru gustul pe care îl adaugă preparatelor. Dar ești conștient de efectele secundare ale uleiului de muștar? Deși îl puteți consuma în mod regulat, este important să urmați anumite măsuri de precauție. Citiți mai departe pentru a afla despre cele 10 efecte negative comune asociate cu consumul de ulei de muștar.
Cunoașteți efectele adverse: ulei de muștar
Efecte pe termen scurt
Poate afecta funcția de barieră a pielii, poate provoca uscăciune din cauza deshidratării, vezicule pe piele, reacții alergice și rinită din cauza inflamației.
Efecte pe termen lung
Diaree, anemie, probleme cardiovasculare, probleme respiratorii, lipidoza miocardică datorată acumulării de grăsime și avort spontan din cauza anumitor compuși chimici.
Interacțiuni medicamentoase
Niciuna.
Când să vedeți un medic
În cazul unei reacții alergice, probleme de respirație, erupții cutanate severe și dureri de stomac din cauza consumului excesiv.
Efecte secundare ale uleiului de muștar
Curry-ul de pește gătit în ulei de muștar poate duce și la unele efecte secundare! Verificați efectele secundare majore ale utilizării uleiului de muștar:
1. Conține acid erucic
Mai multe cercetări au demonstrat că uleiul de muștar conține o cantitate uriașă (aproximativ între 42% și 47%) de acid erucic. Este un compus bizar de acizi grași (acid gras mononesaturat omega-9), despre care se știe că este foarte toxic în natură. Datorită prezenței unor cantități atât de mari de acid erucic în uleiul de muștar, acesta poate prezenta riscuri grave pentru sănătate. Aportul unei doze mari de ulei de muștar este asociat cu probleme cardiovasculare, probleme respiratorii, diaree , anemie , cancer, comă și chiar deces în cele mai severe cazuri.
2. Influențează sănătatea inimii
Nivelul ridicat al conținutului de acid erucic al uleiului de muștar poate afecta sănătatea inimii noastre și o poate dăuna semnificativ . Este cunoscut în principal pentru cauzarea unei anumite afecțiuni medicale cunoscute sub numele de „lipidoză miocardică” sau „degenerare grasă a inimii” în care se dezvoltă leziuni fibrotice în fibrele miocardice ale mușchilor inimii din cauza acumulării de trigliceride i sau picături de grăsime în acestea. Deteriorează grav mușchii cardiaci și uneori duce chiar la insuficiență cardiacă.
Știați? Ca urmare a legăturii găsite între acidul erucic și lipidoza miocardică, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a decis să interzică utilizarea uleiului de muștar la gătit.
3. Poate crește riscul de cancer pulmonar
Pe lângă creșterea riscurilor cardiovasculare, acidul erucic din uleiul de muștar ne afectează și plămânii. În stadiul inițial, poate afecta pur și simplu partea superioară a sistemului nostru respirator (în special tractul respirator), provocând tulburări de respirație și așa mai departe. Dar aportul pe termen lung de ulei de muștar ne poate face predispuși la cancer pulmonar, care este absolut fatal. Cu toate acestea, sunt disponibile studii limitate pentru a dovedi această afirmație.
4. Conduce la hidropizie
În anul 1998, utilizarea uleiului de muștar pentru gătit a fost interzisă de guvernul din Delhi pentru a controla cazurile de hidropizie în creștere rapidă. Este practic cea mai severă formă de edem în care țesuturile moi din corpul uman se umfla într-o mare măsură din cauza acumulării neobișnuite de lichid.
5. Provoacă iritații
Se știe că uleiul de muștar conține un alt compus chimic dăunător numit izotiocianat de alil. Este un iritant extrem de puternic și puternic care, atunci când este administrat pe cale orală, poate duce la inflamarea mucoasei plămânilor, tractului gastrointestinal, intestinelor etc.. Proprietatea iritante a uleiului de muștar poate provoca, de asemenea, probleme precum secreția anormală de lacrimi, sensibilitate crescută si neuroexcitație.
6. Poate duce la leziuni ale pielii
Aplicarea topică pe termen lung a uleiului de muștar poate afecta pielea în mai multe moduri. Studiile au arătat că întrerupe funcția de barieră a pielii și crește pierderea de apă prin epidermă, modificând considerabil structura keratinocitelor epidemice. Poate provoca chiar vezicule minore până la majore pe piele. De aceea, știința medicală modernă sugerează evitarea utilizării uleiului de muștar pentru masajul sugarilor și copiilor. Cu toate acestea, sunt disponibile studii limitate în acest sens.
7. Conduce la erupții externe
Aplicarea externă a uleiului de muștar poate duce la anumite erupții și pe piele. Acestea sunt similare cu un tip de erupție cutanată „ pityriasis rosea ” și sunt de natură benignă. Cu toate acestea, dacă sunt ignorate, aceste erupții pot duce la un disconfort substanțial.
8. Poate duce la reacții alergice
Reacțiile alergice sunt, de asemenea, frecvente printre efectele secundare ale uleiului de muștar. Acestea sunt în principal alergii mediate de imunoglobulina E sau IgE, cum ar fi roșeața, mâncărimea, senzația de arsură, greața, durerile de cap, amețelile, leșinul, vărsăturile, pielea uscată și crăpată etc. și nu sunt atât de severe.
9. Provoacă rinită
Consumul excesiv de ulei de muștar poate provoca rinită în care membrana mucoasă tinde să se inflameze. Se caracterizează prin tuse, strănut, nas înfundat, nas apos și picurare post-nazală. Prin urmare, este mai bine să-i reduceți consumul pentru a scăpa de acesta dintre efectele secundare ciudate ale uleiului de muștar.
10. Afectează sarcina
Femeile însărcinate ar trebui să evite consumul de ulei de muștar, deoarece conține câțiva compuși chimici care sunt dăunători pentru ele, precum și pentru fătul în creștere. Potrivit cercetătorilor, aceste substanțe chimice pot duce la avort spontan.
Renunțarea la ceva care nu este doar o parte din hrana zilnică, ci este și un simbol tradițional și cultural nu este ușor. Nu vă faceți griji, nici nu trebuie să aruncați tot acel ulei de muștar. Dar puteți limita consumul acestuia pentru a preveni aceste efecte secundare. Sanatatea conteaza, pana la urma!
Veena, un blogger indian și etnic, a împărtășit cum folosește uleiul de muștar în gătit. Ea a recomandat să-l folosești în cantități moderate și să-l amesteci cu alte uleiuri. Ea scrie: „Voi combina adesea 2 linguri de ulei vegetal cu o lingură de ulei de muștar dacă o rețetă necesită 3 linguri de ulei”
Sfat rapid! Dacă doriți să înlocuiți uleiul de muștar cu orice alt ulei, puteți alege ulei de avocado, ulei de arahide, ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui.
Știți și alte efecte secundare ale uleiului de muștar? Anunțați-ne comentând mai jos dacă cunoașteți alte efecte secundare la gătitul uleiului de muștar.
Având în vedere toate aceste efecte secundare, să aflăm dacă există înlocuitori potriviti pentru uleiul de muștar.
Înlocuitor pentru uleiul de muștar
Înlocuitorii adecvați pentru uleiul de muștar depind de scopul utilizării lor. Pentru gătit și sot, puteți opta pentru ulei vegetal, ulei de canola sau ulei de sâmburi de struguri. Aceste uleiuri au arome neutre și pot rezista la temperaturi ridicate de gătit. Pentru rețetele în care aroma distinctivă a uleiului de muștar este esențială, un amestec de părți egale de ulei vegetal și o cantitate mică de semințe de muștar măcinate poate crea un profil de aromă similar.
O altă alternativă este uleiul de susan, care adaugă mâncărurilor un gust unic de nucă. Cu toate acestea, este important de reținut că uleiul de muștar are beneficii specifice pentru sănătate și nuanțe de aromă care ar putea să nu fie reproduse perfect de înlocuitori. Luați în considerare întotdeauna cerințele specifice de gust și sănătate ale rețetei dumneavoastră înainte de a alege un ulei alternativ.
Infografică: 5 reacții adverse la consumul excesiv de ulei de muștar
Uleiul de muștar este un ingredient cheie folosit pentru a găti alimente delicioase în întreaga lume. Câteva linguri sunt suficiente pentru corpul uman. Dar consumul în exces poate duce la multiple probleme de sănătate, de la roșeață ușoară a pielii până la insuficiență cardiacă.
Consultați infograficul de mai jos pentru a afla primele cinci reacții adverse cauzate de consumul în exces de ulei de muștar.
Efectele secundare ale uleiului de muștar sunt mai puțin cunoscute. Cu toate acestea, aceste efecte secundare sunt legate în principal de consumul excesiv. Acidul erucic din uleiul de muștar poate provoca anemie, diaree, dureri de stomac și multe alte probleme de sănătate. De asemenea, uleiul de muștar are un impact negativ asupra sănătății inimii, crește riscul de cancer pulmonar, poate duce la hidropizie, poate provoca iritații oculare, mâncărime și leziuni ale pielii. Aplicarea uleiului de muștar pe piele poate declanșa erupții și reacții alergice. Uleiul de muștar provoacă, de asemenea, rinită și poate afecta negativ sarcina. Prin urmare, consumul moderat ajută la minimizarea riscului acestor reacții adverse și a oricărei posibile reacții alergice.
întrebări frecvente
Putem folosi ulei de muștar zilnic?
Da, puteți folosi ulei de muștar zilnic.
Pot aplica ulei de muștar pe păr?
Da, puteți aplica ulei de muștar pe păr și vă puteți masa scalpul cu el. Cu toate acestea, utilizarea uleiului de muștar în exces pentru păr poate provoca efecte secundare, cum ar fi foliculii de păr înfundați ( 9 ).
Este uleiul de muștar bun pentru rinichi?
Da, raportul dintre acizii grași monosaturați și polinesaturați din uleiul de muștar poate ajuta la reducerea complicațiilor renale.
Uleiul de muștar îți întunecă pielea?
Nu. Deși se presupune în mod fals că utilizarea uleiului de muștar direct pe față poate întuneca pielea, nu este adevărat.
Este uleiul de muștar rău pentru colesterol?
Nu. Potrivit unui studiu, uleiul de muștar este o sursă excelentă de acizi grași saturați și nesaturați. Acești acizi reduc riscul afecțiunilor cardiovasculare prin creșterea nivelului de HDL (colesterol bun) și scăderea nivelurilor de LDL (colesterol rău).
Recomandări cheie
- Cantitatea mare de ulei de muștar poate duce la probleme cardiace sau respiratorii.
- Uleiul de muștar crește riscul de a dezvolta cancer pulmonar, poate provoca hidropizie, irită pielea și provoacă leziuni ale pielii.
- Conținutul ridicat de acid erucic al uleiului de muștar poate dăuna mușchilor cardiaci și poate provoca insuficiență cardiacă.
- O substanță chimică puternică găsită în uleiul de muștar poate provoca inflamarea mucoasei plămânilor, tractului digestiv și intestinelor.
- Femeile însărcinate ar trebui să evite semințele de muștar, deoarece acestea le dăunează atât lor, cât și fătului în curs de dezvoltare și pot duce la avorturi spontane.