Odată cu venirea verii, ai chef să prepari doar rețete simple, proaspete și rapide. Să vedem ce se întâmplă când amesteci zahărul cu menta.
Două ingrediente simple pot da un rezultat grozav. Suntem siguri că, odată ce vei încerca zahărul și menta, nu te vei mai putea descurca fără ele.
Zahăr și mentă: de ce să le amesteci
Vara, cu temperaturile dogoritoare, nu ai chef să gătești ci doar alimente proaspete și ușor de preparat. Printre lucrurile pe care vrei să le faci cel mai mult se numără să bei, să te hidratezi și să-ți scadă temperatura corpului. Un exemplu? Mentă.
Menta este o plantă aromatică care este adesea folosită pentru prepararea băuturilor și a infuziilor datorită aromei sale proaspete și proprietăților benefice. Cu aroma sa proaspătă și senzația răcoritoare, atunci când este consumată, chiar și ca băutură, poate ajuta la împrospătarea gurii și oferă o senzație de prospețime.
Proprietățile sale digestive sunt de asemenea bine cunoscute. Poate ajuta la ameliorarea problemelor digestive precum indigestie, gaze și balonare. Consumul de ceai de mentă după masă poate ajuta la digestia.
Nu mai puțin importante, proprietățile calmante care ajută la reducerea stresului și a anxietății. Aroma de mentă poate ajuta la curățarea căilor respiratorii și la ameliorarea congestiei din nas și sinusuri. Menta conține compuși antioxidanti care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și a leziunilor celulare din organism.
Astăzi, însă, vă sugerăm să creați o rețetă delicioasă, de ronțăit pe terasă în serile de vară, singur sau cu prietenii, pentru a profita de proprietățile mentei.

Reteta de urmat
Veți avea nevoie de mentă și zahăr pentru a face biscuiți care, prin aroma lor, vor evoca ciocolatele englezești After Eight, cu acea cremă irezistibilă. Combinația de zahăr și mentă, desigur, nu este deloc nouă, dar își are originile în 1962. Intuiția a fost managerul Rowntree, Brian Sollitt care a creat After Eight în Marea Britanie: un desert delicios și ușor de consumat după cină și, prin urmare, după opt seara.
Dintre dispozitivele de care veți avea nevoie, iese în evidență un simplu blender de imersie. Apoi, veți avea nevoie de o spatulă pentru a amesteca ingredientele.
Ingredientele de care veți avea nevoie pentru patru persoane sunt: făină (220 de grame), fulgi de ciocolată (aproximativ 40 de grame), unt moale (100 de grame), zahăr (100 de grame), frunze de mentă (aproximativ 20 de grame), un ou mare, praf de copt și suficient ulei de măsline extravirgin.
Înainte de a începe prepararea, preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Veți avea nevoie de o foaie de copt pe care să o tapetați cu hârtie de copt.
Spălați menta și lăsați-o să se usuce. Se toarnă într-un bol împreună cu zahărul și se scufundă blenderul care va trebui să reducă fin ingredientele. Apoi, va veni rândul oului și al untului. Faina se va cerne pe amestecul care, de acum inainte, va trebui lucrat cu o spatula.
Drojdia și picăturile de ciocolată vor fi ultimele două ingrediente de adăugat. Amestecul se va lucra cu mainile unse cu ulei. Va trebui să faceți bile pentru a le pune pe hârtie de cuptor. Dimensiunea bilelor ar trebui să fie cât mai apropiată posibil.

Gătitul durează aproximativ 15 minute, chiar dacă fiecare cuptor este diferit. Odată gata, lăsați-le să se răcească și savurați-le cu o băutură rece.