Alimente sănătoase și bogate în nutrienți care vă țin greutatea și sănătatea sub control! Legumele și fructele sunt o parte esențială a unei diete sănătoase. Dar conținutul natural de zahăr din unele fructe poate să nu fie potrivit pentru unele persoane. Aici ies la lumină fructele prietenoase cu diabetici, fără zahăr. Toate fructele și legumele au un conținut natural de zahăr. În articol, am enumerat 15 fructe cu conținut scăzut de zahăr. Aceste alimente întregi au o cantitate decentă de fibre, minerale, vitamine și apă pentru a satisface nevoile dumneavoastră nutriționale. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre ele și cum le puteți include în dieta dvs.
Este zahărul din fructe rău pentru tine?
Este important să fiți atenți la conținutul de zahăr din fructe, mai ales dacă aveți probleme specifice de sănătate, cum ar fi diabetul.
În timp ce fructele oferă o multitudine de vitamine, minerale și fibre alimentare, zaharurile lor naturale pot afecta nivelul zahărului din sânge. Persoanele cu diabet zaharat sau cele care își monitorizează aportul de carbohidrați trebuie să fie deosebit de vigilente cu privire la zahărul din fructele pe care le consumă.
Amintiți-vă că nu toate fructele au conținut egal de zahăr.
Fructele precum căpșunile și murele sunt alegeri excelente, deoarece sunt sărace în zahăr, dar bogate în potasiu și antioxidanți.
Descoperiți mai jos lista de fructe și legume cu conținut scăzut de zahăr potrivite pentru o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați.
15 cele mai bune fructe și legume cu conținut scăzut de zahăr pentru diete cu conținut scăzut de carbohidrați
Fructe cu conținut scăzut de zahăr
1. Măr
Merele sunt foarte hrănitoare. Un măr de mărime medie (182 g) conține 19 g zahăr, 25 g carbohidrați și 5 g fibre. Substanțele fitochimice din mere sprijină gestionarea greutății, sunt prietenoase cu diabetul și ajută la îmbunătățirea sănătății osoase, pulmonare, gastrointestinale. Gustați acest fruct cu conținut scăzut de zahăr sau adăugați-l în terci pentru un mic dejun sănătos.Înrudit:
2. Căpșuni
Ca orice alte fructe de pădure, căpșunile au un conținut scăzut de zahăr și un conținut ridicat de fibre. O cană de căpșuni întregi (144 g) conține doar 7 g zahăr și 3 g fibre. Căpșunile sunt încărcate cu vitamina C (un antioxidant) și minerale precum potasiu, calciu, fosfor, magneziu. Puteți consuma căpșuni în salate, smoothie-uri, ca topping de clătite de grâu și cu fulgi de ovăz.
3. Pepene verde
Pepenele verde este încărcat cu apă , fibre alimentare și antioxidanți. O cană de pepene verde (154 g) conține doar 9,55 g zahăr și 141 g apă. De asemenea, este încărcat cu vitamina A, vitamina C, licopen, acid folic, colină, calciu, magneziu și fosfor. Este bun pentru gestionarea greutății, deoarece îmbunătățește sațietatea și reduce IMC și tensiunea arterială.
Notă: Deși pepenele verde are un indice glicemic ridicat, are o încărcătură glicemică scăzută datorită conținutului său scăzut de carbohidrați Cu toate acestea, dacă aveți diabet, cel mai bine este să evitați sau să consumați pepene verde în cantități limitate.
4. Portocale
O portocală mare (184 g) conține 17 g zahăr, 4,42 g fibre alimentare și 160 g apă. Ca și alte fructe citrice, portocalele sunt bogate în antioxidanți, deoarece sunt încărcate cu vitamina C. De asemenea, sunt bogate în vitamina A, beta caroten, luteină și zeaxantină, calciu, folat, magneziu și potasiu. Bea suc de portocale proaspăt presat cu pulpă, bucură-te de o portocală întreagă sau adaugă-o în salate pentru a beneficia de beneficiile ei pentru sănătate.
5. Mure
Murele au cel mai scăzut conținut de zahăr dintre toate fructele de pădure. O porție de 100 g de mure conține doar 5 g de zahăr, 5 g de fibre și 10 g de carbohidrați totali.
S-a descoperit că murele cresc oxidarea grăsimilor și îmbunătățesc sensibilitatea la insulină la bărbații supraponderali și obezi. Au și un efect antidiabetic. Gustați o ceașcă de mure sau adăugați-le la smoothie-uri sau la o ceașcă de fulgi de ovăz.
6. Grapefruit
Grapefruitul este un fruct grozav, cu un conținut scăzut de zahăr și cu conținut ridicat de apă, perfect pentru micul dejun. O porție de 100 g de grapefruit conține doar 7 g de zahăr. De asemenea, este încărcat cu vitamina C, un antioxidant puternic. Bucurați-vă de un grapefruit suculent dimineața pentru a vă potoli setea, sau seara ca o opțiune de gustare sănătoasă.
7. Pepene galben
Pepenii galbeni au fost întotdeauna populari ca fructe cu conținut scăzut de zahăr, care sunt bune pentru o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați. O porție de 100 g de pepene galben oferă 1 g de fibre și doar 8 g de zahăr. Te poți bucura de pepene galben tăiat cubulețe singur sau poți face o salată de pepene galben cu mentă pentru a-i da o notă proaspătă.
Sfat rapid! Alegeți un pepene galben copt pe care să îl adăugați la salată sau la smoothie. Asigurați-vă că căutați un cantalup greu, simetric și cremos, galben sau portocaliu deschis, cu un miros dulce.
8. Avocado
Avocado este botezat „aliment complet” de către nutriționiștii din întreaga lume datorită conținutului său ridicat de fibre, antioxidanti și grăsimi sănătoase. Ca să nu mai vorbim că este un alt fruct cu conținut scăzut de zahăr și carbohidrați. O 100 g de avocado conține 0,66 g de zahăr neglijabil împreună cu 6,7 g de fibre și doar 8,53 g de carbohidrați. Conține vitaminele C, E și A. Urme cantități de acid folic, cupru și proteine se găsesc și în acest fruct de nuci, untos. Puteți face pâine prăjită cu avocado, smoothie, salată sau chiar înghețată pentru a savura un fruct delicios fără a consuma prea mulți carbohidrați.
Legume cu conținut scăzut de zahăr
1. Castraveți
Castravetele este o legumă răcoritoare și hrănitoare care este adesea folosită în salate. Este extrem de sărac în zahăr și bogat în apă. O porție de 100 g de castraveți conține doar 2 g de zahăr cu 95 g de apă. Adăugați niște felii de castraveți în bolul dvs. de salată și acoperiți-l cu niște nuci și semințe pentru a vă bucura de un preparat cu conținut scăzut de zahăr, care vă va ține mulțumit mult timp după ce ați mâncat.
2. Sparanghel
Sparanghelul este o legumă de primăvară care conține o cantitate neglijabilă de grăsime și practic fără zahăr. De asemenea, conține mulți alți nutrienți importanți care sunt destul de benefici pentru organism. O porție de 100 g de sparanghel conține doar 2 g de fibre și 2 g de zahăr împreună cu 0,1 g de grăsime.
Deși sparanghelul este folosit în primul rând ca diuretic i , poate promova și un metabolism mai rapid. Prăjiți sparanghelul cu puțin ulei de măsline pentru o garnitură delicioasă sau adăugați în supe sau salate pentru un plus de nutriție.
3. Salată verde iceberg
Salata iceberg este cea mai populară legumă cu conținut scăzut de calorii și cu conținut scăzut de zahăr, folosită în salate pentru a oferi sațietate. O porție de 100 g de salată iceberg conține 96 g apă împreună cu 1 g fibre și doar 2 g zahăr. Combinați salata iceberg cu alte legume pentru a face un castron de salată cu conținut scăzut de carbohidrați sau folosiți o frunză de salată verde ca alternativă cu conținut scăzut de carbohidrați la ambalajele pentru sandvișuri.
4. Broccoli
Broccoli este o legumă cruciferă care are un conținut scăzut de zahăr și este perfectă pentru orice tip de dietă, inclusiv dietele cu conținut scăzut de carbohidrați. O porție de 100 g de broccoli conține 3 g fibre și 2 g zahăr. Broccoli este, de asemenea, plin de vitamine, conținând vitaminele A, C, D, E și K, fibre alimentare, calciu, fier, fosfor, zinc și potasiu. Albește buchețelele de broccoli și adaugă-le în curry sau salate. Sau, de asemenea, le puteți soti și savurați peste cereale integrale, cum ar fi quinoa sau orez brun, pentru o masă sănătoasă.
5. Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles este una dintre cele mai sănătoase opțiuni de legume cu conținut scăzut de zahăr și sunt folosite în multe rețete de salate. O porție de 100 g de varză de Bruxelles conține doar 2 g zahăr și 4 g fibre .
Varza de Bruxelles are un gust delicios, aruncate în ulei de măsline și prăjite, sau varza de Bruxelles rasă reprezintă o bază excelentă pentru slaws și salate. Această legumă este renumită pentru gustul amar, care nu este întotdeauna popular, mai ales în rândul copiilor. Cu toate acestea, dacă aveți diabet și sunteți în căutarea unei legume cu conținut scăzut de zahăr, este una dintre cele mai sănătoase opțiuni din această listă.
6. Varză
Varza este o altă legumă cu conținut scăzut de grăsimi și zahăr, pe care o poți răsfăța oricând și sub orice formă. O porție de 100 g de varză conține 6 g de carbohidrați, 3 g de fibre și 3 g de zahăr, care este în principal glucoză și fructoză.
Varza este bogată în vitaminele A, C, D, E și K. De asemenea, conține minerale precum calciu, fier, magneziu, zinc și sodiu.
Sfat rapid! Puteți adăuga varză la salata, tocană, supă, paste, tăiței, sandvișuri, slaw sau curry preferate.
7. Spanacul
Această legumă cu frunze cu conținut scăzut de zahăr și cu conținut ridicat de apă este o opțiune excelentă pentru a-ți reduce pofta de mâncare. O porție de 100 g de spanac conține o cantitate aproape neglijabilă de zahăr și 91 g de apă. Puteți adăuga spanac albit în salată, puteți servi crud în salate sau amestecat în smoothie-uri sau gătiți la abur și serviți cu pește sau pui la grătar.
Fructe și legume cu conținut scăzut de zahăr
Multe fructe și legume conțin zahăr natural care nu este potrivit pentru toată lumea. Deși am acoperit fructele și legumele cu valori scăzute de zahăr în articol, am dori să evidențiem câteva dintre cele ușor disponibile pe care le puteți adăuga în dieta dvs.
Fructele și legumele conțin nutrienți esențiali care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea generală . Aceste surse de hrană conțin în mod natural zahăr. Unele fructe și legume sunt foarte bogate în zahăr, așa că consumul lor regulat nu este potrivit pentru toată lumea. Prin urmare, consumul de fructe și legume cu conținut scăzut de zahăr este cea mai bună alegere dacă doriți să reduceți aportul de zahăr. Merele, căpșunile, pepenele verde, portocalele, castraveții, sparanghelul, salata iceberg, broccoli, spanacul și varza sunt câteva fructe și legume cu conținut scăzut de zahăr. Includeți aceste alimente cu conținut scăzut de zahăr în dieta dumneavoastră și bucurați-vă de beneficiile lor!
întrebări frecvente
Banana are un conținut ridicat de zahăr?
Da, în ciuda faptului că sunt bogate în nutrienți și sănătoase, bananele sunt bogate în zahăr și trebuie consumate cu moderație.
Papaya are un conținut ridicat de zahăr?
Nu, conținutul de zahăr al papaya este moderat. O cană de papaya conține 11 grame de zahăr cunoscut sub numele de fructoză, care nu dăunează dacă este consumat cu moderație.
Ananasul are un conținut ridicat de zahăr?
Da, în ciuda faptului că este sănătos, ananasul este bogat în zahăr. O cană de ananas conține aproximativ 16,3 grame de zahăr.
Migdalele au zahăr?
Da, migdalele au zahăr, dar în cantități foarte mici. O porție de migdale are 1,23 grame de zahăr.
Caju este bogat în zahăr?
Nu, caju nu are un conținut ridicat de zahăr. Au un indice glicemic scăzut și pot fi luate cu moderație chiar dacă aveți diabet.
Recomandări cheie
- Mărul, pepenele verde, portocala, avocado, murele, strugurii sunt fructe cu conținut scăzut de zahăr pe care le poți avea fără a consuma prea mulți carbohidrați.
- Cantalupul este un fruct popular cu conținut scăzut de carbohidrați. Puteți fie să-l tăiați felii, fie să faceți o salată.
- Varza, broccoli, castraveții, sparanghelul sunt unele dintre cele mai sănătoase legume cu conținut scăzut de zahăr pe care le puteți consuma ca parte a unei diete sănătoase.